Бавария е най-богатата провинция на Германия. Това е една и

...
Бавария е най-богатата провинция на Германия. Това е една и
Коментари Харесай

Бавария продаде имоти за 48 млрд. EUR

Бавария е най-богатата провинция на Германия. Това е една и от аргументите огромна част от задграничните вложители да насочват взор към нея. Доказателство за високия интерес към парцелите в тази част на Федерална Република Германия е, че за 2017 година там са осъществени покупко-продажби за 48 милиарда EUR. За съпоставяне, през 2014 година размерът покупко-продажби е бил 36 милиарда EUR.

„ Независимо от растежа на цените и размерите на покупко-продажбите, не може да се подготвени за образуването на заможен „ балон”. Важно е да отбележим, че в интервала 2000-2007 година се наблюдаваше застоялост в цените на парцелите, а даже имаше интервали и на поевтиняване”, споделя Йозеф Целмайер, районен секретар по строителството. По думите му в интервала 2000-2017 година в най-динамично разрастващите се райони на Германия междинният приръст на квадратен метър жилищна повърхност не е надвишавал 3%.

В североизточната част на Бавария цените на парцелите порастват. От 2011 година до 2017 година жилищата са поскъпнали в съвсем всички градове. „ До 50% растеж се регистрира при еднофамилните къщи. Темпът на повишаване варира от 40% в Долна Франкония до 80% в Горна Бавария”, споделя Целмайер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР