Баутиста Агут е на първи четвъртфинал от Големия шлем след

...
Баутиста Агут е на първи четвъртфинал от Големия шлем след
Коментари Харесай

Баутиста Агут е на първи четвъртфинал от Големия шлем след нова гладиаторска битка

Баутиста Агут е на първи четвъртфинал от Големия шлем след нова гладиаторска борба
Роберто Баутиста Агут се класира на първия си четвъртфинал на шампионат от Големия шлем в Австралия, откакто реализира нова петсетова победа, този път над миналогодишния финалист Марин Чилич – 6-7 (6), 6-3, 6-2, 4-6, 6-4. Двубоят сред двамата стартира с преимущество на сервиращите, като откриващият сет бе решен от тайбрек, в който хърватинът надви след оспорвана борба с 8-6 точки.

Във втората и третата част обаче испанецът сподели за какво се намира в чудесна форма от началото на сезона и на собствен ред обърна развоя на мача в своя изгода. Шампионът от Ю Ес Оупън 2014 вкара мача в съдбоносен пети сет след по-добра състезател в четвъртия. В заключителната част 30-годишният испанец осъществя пробив в десетия гейм, който се оказа решителен за крайния излаз на дуела.

Така Баутиста Агут продължава напред в шампионата, откакто завоюва трети петсетов мач в Мелбърн и към този момент е в серия от девет поредни победи, откакто победи в Доха при започване на сезона. В идващия кръг неговият противник ще бъде избран от сегашния първенец Роджър Федерер и младия гений Стефанос Циципас, които играят сега при сет на сет. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР