Battlefield V е първата игра от прочутата шутър поредица, която

...
Battlefield V е първата игра от прочутата шутър поредица, която
Коментари Харесай

Battlefield V е първата игра от серията, която не влиза в топ 10 на NPD

Battlefield V е първата игра от фамозната шутър поредност, която не откри място в топ 10 на най-продаваните игри за съответната си година. Историческият екшън се подреди едвам на 14-то място в класацията на маркетинговите експерти от NPD в листата на най-продаваните игри за 2018 година
По този метод тя е изпреварена от фрапантно по-стари игри като Grand Theft Auto V (11) и Mario Kart 8 (12), както и от FIFA 19, която е тъкмо преди нея на 13-то място.

Така Battlefield V получава нежеланата „чест“ да бъде първата Battlefield игра отвън годишния топ 10 лист за цяло десетилетие. Нещо повече, новият високобюджетен шутър се показва доста по-близо до разочарования като полицейския спиноф Battlefield: Hardline и Bad Company 2, в сравнение с като своя предходник Battlefield 1.

Ето по какъв начин се вписва поредицата в годишните издания на подреждането на NPD въз основата на продажби и облаги:

2018: Battlefield V е на 14 място
2016: Battlefield 1 е на 2 място
2015: Battlefield: Hardline е на 10 място
2013: Battlefield 4 е на 4 място
2011: Battlefield 3 е на 4 място
2010: Battlefield: Bad Company 2 е на 10 място

Новият шутър е първият, който започва като част от абонаментната стратегия EA Origin Access Premier, което също може да е „изяло“ част от продажбите му. Политическата уместност и включването на дами и цветнокожи в историята също не помогнаха с нищо за маркетинга. Независимо от това е ясно, че Battlefield V чисто и просто не резервира инерцията и положителното показване на предходните елементи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР