Батериите все още не са икономични за по-дълги периоди и

...
Батериите все още не са икономични за по-дълги периоди и
Коментари Харесай

Проблемната зелена сделка на Европа: аргументи, а не отстъпки

Батериите към момента не са икономични за по-дълги интервали и към този момент производството на сила от изкопаеми горива осигурявало буфер
" Лидерите би трябвало да убеждават другите в нуждата от ограничения за запазване на околната среда, а не да капитулират пред политическия вятър ", се споделя в публицистична публикация на в. " Гардиън ", в която се разисква " проблематичният " пакет от екологични политики на Европейски Съюз " Зелена договорка ".

Вестникът се базира на неотдавнашно изследване, което демонстрира, че множеството хора в Германия, Франция и Полша " биха подкрепили амбициозни политики за справяне с изключителната обстановка, обвързвана с климата ", и също по този начин открива " ненадейно необятна поддръжка за общоевропейски дейности, свързващи екологичните цели с други цели като икономическата сигурност ".

Въпреки това в отчета се споделя, че пред лицето на митингите на земеделските производители европейските държавни управления " интензивно дават сигнали за безредно и паническо оттегляне от екологичните цели ".

В публицистичната публикация се споделя, че Европейски Съюз се е отказал от предложенията за понижаване на половина на използването на пестициди в селското стопанство до 2030 година и " тихомълком " се е отказал от позоваването на намаляването на излъчванията, които не са свързани с CO2, в селското стопанство с 30 % до 2040 година В същото време законът на Европейски Съюз за възобновяване на природата е " на животоподдържащ режим ", се споделя в текста.

В умозаключение: " Преди пет години ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разказа проектите за реализиране на нулеви чисти излъчвания до 2050 г, като добави, че " зелената договорка е нашата нова тактика за напредък - това е тактика за напредък, която връща повече, в сравнение с лишава ". При подобаващи равнища на вложения и гаранции за поддръжка на тези, които са на предната линия на прехода, болшинството от европейците към момента са подготвени да се причислят към пътуването. Но пред лицето на политическите трудности водачите би трябвало да престанат да отстъпват и да стартират да се аргументират. "

На друго място Хелън Томпсън, професор по политическа спестовност в Университета в Кеймбридж, написа във Financial Times, че " енергийната взаимозависимост се оказва не толкоз дейно оръжие, колкото Путин смяташе ". Тя отбелязва, че до 2023 година не са наложени наказания върху износа на съветски газ, и прибавя: " Окуражен, Владимир Путин подреди на държавния монополист " Газпром " да понижи доставките от юни 2022 година, принуждавайки Европейски Съюз да предприеме незабавен проект за понижаване на потреблението на газ с 15% до март предходната година ". Въпреки това тя споделя, че една година по-късно Европейски Съюз е завършил зимния си сезон с рекордно количество съхранен газ. " Устойчивостта на Европа беше геополитическа злополука, защото, за разлика от петрола, Газпром не може да размени европейските клиенти с азиатски ", споделя Томпсън.

Тя заключава: " Европа към момента е изложена на съветските упоритости. Администрацията на Байдън спря издаването на лицензи за нови планове за експорт на полутечен природен газ... Но споровете към американския полутечен природен газ отразяват обстоятелството, че способността на американските енергийни компании да изнасят постоянно е обект на оспорвана вътрешна политика. Докато за Путин разширението на пазарите на петрол и газ е недвусмислена държавна цел, за Вашингтон тя не е такава. В произлизащата от това неустановеност Европейски Съюз откри единствено облекчение, а не лек за геополитическата накърнимост, образувана от зависимостта му от задграничен газ. "

Отделно от това, в рубриката " Лекс " на Financial Times се отбелязва, че в Съединени американски щати топлото време и " възходящият рандеман от газовите кладенци " са напълнили газовите складове доста над дълготрайната междинна стойност.

Тя продължава: " В исторически проект доста високите равнища на предпазване са представлявали противоположен сигнал за покупка. Рязкото увеличение на предлагането на газ в Съединени американски щати беше последвано от възобновяване на цените през 2012 година, 2016 година и 2020 година Това може да е още един от тези моменти. " В публикацията се споделя, че цените на природния газ неотдавна леко са се възстановили от рекордно ниските си равнища, като се прибавя, че " акциите на записаните в Съединени американски щати компании за изследване и рандеман на природен газ са се показали изненадващо добре от началото на годината до момента ". Заключението е следното: " Пазарът на акции може би изпраща сигнал, че най-лошото за природния газ е отминало. "

На друго място, преди вчерашното слънчево затъмнение, колумнистът на Ройтерс Робърт Сайрън написа за това по какъв начин то ще се отрази на производството на слънчева сила в Тексас. Той отбелязва, че от последното слънчево затъмнение през 2017 година насам мощностите за слънчева сила в Съединени американски щати са се нараснали повече от три пъти.
 
Сайрън споделя, че съгласно [оператора на мрежата в Тексас] ERCOT е малко евентуално затъмнението да провокира някакви проблеми. И въпреки всичко слънчевите затъмнения са извънредно предсказуемо събитие. По-голямото тестване идва, когато се случи нещо непредвидено. Въпреки това бъдещето на слънчевата сила наподобява ярко.

Значителна част в този момент, а в бъдеще и доста по-голяма, ще може да се съхранява в акумулатори, което ще направи силата налична часове откакто слънцето спре да грее... Батериите към момента не са икономични за по-дълги интервали - дни на облачно време, да речем. И към този момент производството на сила от изкопаеми горива обезпечава буфер.

Но новите форми на предпазване за дълъг интервал от време - от акумулатори с разнообразни химикали до геотермална сила - могат да предложат бъдещи благоприятни условия. Тексас е гореща зона за изследване на тези технологии. Дори чистата, възобновима сила може да бъде по-голяма в Тексас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР