Батериите на електронните джаджи стават все по-добри, но определено има

...
Батериите на електронните джаджи стават все по-добри, но определено има
Коментари Харесай

Учени създадоха текстилна батерия, разтягаща се като парче плат


Батериите на електронните джаджи стават все по-добри, само че несъмнено има какво още да се желае изключително в областта на сигурността. Учените опитват с разнообразни хрумвания по какъв начин по едно и също време да ги създадат по-безопасни и да усилят потенциала им. Специалисти от Binghamton University в Ню Йорк заложиха на напълно друг метод и съумяха да основат неповторима по рода си батерия за мобилни устройства.

Самият първообраз е построен от текстил и може да се разтяга по същия метод, както го вършим с парче плат, съобщи DigitalTrends, представен от digital.bg Учените организираха обществена проява на батерията, която е в положение да генерира и придвижва електричество даже след многочислени цикли на разпъване и прегъване.

Toва е първата текстилна био батерия в промишлеността и може да генерира оптималната мощ от 64µW/cm2 и има компактност от 52µА/cm2. Параметри, които са сходни с другите гъвкави и основани на текстил микробни горивни кафези. Химичният състав на новата батерия, обаче е повода за една забавна характерност.

Специфичната конструкция разрешава прототипа да се зарежда от естествените телесни тайни, като да вземем за пример потта. По този метод текстилната батерия би могла да откри място освен в електронни джаджи, само че и да форсира навлизането на повече умни облекла на пазара. В момента се работи над способ, който да разреши батерията да генерира данни за интензивността на човешкото тяло и да ги изпрати до външно устройство. Представете си да вземем за пример тениска, която следи в действително време по какъв начин упражнявате. Вижте технологията за акумулатори, която може да постави завършек на неприятните произшествия
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР