Бататът е слабо познат, но вече все по-широко използван у

...
Бататът е слабо познат, но вече все по-широко използван у
Коментари Харесай

Опитвали ли сте някога батати? Вижте защо са толкова полезни

Бататът е едва прочут, само че към този момент все по-широко употребен у нас сладостен картоф. Неговата история е дълга и с над 10-12 000 години генезис, обвързван със земите на Централна Америка.

С Великите пътешествия през 15-ти и 16-ти век екзотичните грудки последователно стават част от трапезата на цяла Америка, Африка и Азия, тъй че през днешния ден, напълно обяснимо, измежду най-големите производители на скъпия апетитен зарзават са Китай, Индонезия, Виетнам...

Оказва се, че наличието на бататите в кухнята напълно не е инцидентно, защото с изключение на неповторим усет, сладкият картоф има и забележителни свойства, които са от изключителна изгода за човешкия организъм.

Като начало – бататите имат много висока хранителна стойност – те съдържат 24 до 28% захари, само че в това време гликемичният им показател е доста по-нисък от този, на класическите картофи (едва 50, вместо от 65 до 95, според от метода на приготвянето им). В този смисъл, при консумирането им, бататите освен не провокират внезапно повишение равнищата на глюкозата в кръвта, само че обезпечават и относително по-дълготрайна задоволеност.

Какви са изгодите от бататите четете в най-полезния уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР