БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законопроект, който в крайна сметка

...
БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законопроект, който в крайна сметка
Коментари Харесай

Законопроект, който би поставил въпроса за достъпа до аборти пред гласоподавателите в Луизиана, се провали

БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законопроект, който в последна сметка щеше да разреши на гласоподавателите да решат дали абортите би трябвало да бъдат законни в Луизиана, щат с съвсем цялостна възбрана, се провали, откакто следена от републиканците комисия го отхвърли в понеделник.

Законодателството предлага изменение на конституцията на Луизиана, което ще закрепи репродуктивните права на дамите, в това число разрешаване на контрацептиви като надзор на раждаемостта, достъп до аборти и лекуване на неплодородие. Ако мярката напредне, тя щеше да бъде сложена пред жителите на Луизиана да гласоподават изменението. Въпреки това комисия, следена от Републиканската партия, гласоподава 10-2 за несъзнателно отсрочване на законопроекта, което на процедура анулира мярката.

„ Не виждам това като законопроект за абортите. Виждам това като проектозакон в интерес на здравното лекуване “, съобщи депутатът от Демократическата партия Ейми Фрийман, който е създател на законодателството, по време на чуване в комисия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР