БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — След натиска на губернатора на

...
БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — След натиска на губернатора на
Коментари Харесай

Законодателите на Луизиана придвижват законопроект, който ще премести откритите първични избори за „джунглата“ на щата в затворени

БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — След натиска на губернатора на Луизиана Джеф Ландри, законодателите придвижиха законопроект в сряда, който ще преразгледайте неповторимата отворена система на „ джунглата “ на първичните избори в щата и преминете към затворени партийни първоначални избори.

При „ първичните избори в джунглата “ в Луизиана всички претенденти, без значение от партията, се изправят един против различен на една и съща бюлетина. Ако нито един претендент не надвиши 50% на първичните избори, двамата с най-хубави гласове минават към пряк балотаж, който в последна сметка може да изправи двама републиканци или двама демократи един против различен.

The Deep Южният щат употребява първичните избори в джунглата от 1975 година, като се изключи тригодишния интервал за изборите за Конгрес.

Закрити първоначални избори са, когато се организират надпревари единствено за Републиканската партия и единствено за демократите и спечелилите се изправят един против различен на общите избори. Освен това гласоподавателите би трябвало да с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР