Бат Сали e един от най-известните политици от ромски произход

...
Бат Сали e един от най-известните политици от ромски произход
Коментари Харесай

Внучката на Бат Сали тръгна по неговите стъпки

Бат Сали e един от най-известните политици от ромски генезис в  Самоков. Преди да стане политик Александър Методиев е футболист в " Рилски състезател " и " Беласица ". 

Политическата му кариера стартира с " Евророма “. Като претендент за народен представител от Движение за права и свободи влиза в  Народното събрание през 2013 година. 8 години по-късно претендентите за депутати във семейството на Методиев са двама - за вота на гласоподавателите се състезава и внучката му Веселина. Тогава място в Народното събрание печели дядо й, само че го отстъпва на втория в листата.

На последните избори за 2021 година същото прави и Веселина, определена с листата на Движение за права и свободи с най-вече преференции в региона си отстъпва място на проф. Петър Чобанов. Най-младият политик във семейството Методиева има солидна подготовка за бъдеща кариера - приключила е Политология и Национална сигурност в софийския университет.

Веселина споделя, че с помощта на дядо си влиза в политиката и се гордее с него. А отстъпва мястото си за депутат, тъй като счита, че по-опитният и квалифицираният би трябвало да е в Народното събрание, а точно Петър Чобанов.

Бат Сали и внучката му Веселина бяха посетители в студиото на " Тази събота и неделя ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР