БАскетнолбата звяезда на България Александър Везенков заяви, че не иска

...
БАскетнолбата звяезда на България Александър Везенков заяви, че не иска
Коментари Харесай

Саша Везенков, който превзе Америка: Това е само началото!

БАскетнолбата звяезда на България Александър Везенков съобщи, че не желае да си поставя съответни упования за НБА. Българинът подписа за 3 години със Сакраменто, откакто в последния сезон беше определен за най-хубав състезател в Евролигата, където игра край с Олимпиакос.

" За ролята ми - нищо не е ясно. Сакраменто е подобен тим, в който играе положителният. Има две суперзвезди, само че другите играят, в случай че се потвърдят. Знам каква ми е силата и знам какво мога да дам на тима. Очаквам да съм си аз, да се развъртвам, само че не си поставям в допълнение стрес и огромни упования. Отивам, с цел да видя къде е моят предел. Вярвам в себе си и ще дам всичко, на което съм кадърен, това да е единствено началото ", съобщи Везенков на първата конференция след прехвърлянето си в НБА

Той сподели, че всичко е почнало през декември, когато от Сакраменто пратиха няколко души в Гърция, с цел да го гледат онлайн. По-рано този месец Везенков беше в Съединени американски щати, където гледа мачове на отбора си в лятната лига на НБА.



" Видях и по какъв начин звездите на тима приказват за мен. Цялата организация в Сакраменто е сходна на тази в Олимпиакос, сподели Везенков.

Той влезе в драфта на НБА през 2017, като беше определен от Бруклин. След това правата му отидоха в Кливланд, а Сакраменто ги взе предходната година. Везенков изясни, че за този интервал е бил покрай прекосяване в НБА единствено един път.

" Просто си чаках момента. Исках, когато това се случи, да имам опция да се развъртвам, а това лято всичко беше ясно. Раздялата с Олимпиакос беше доста прочувствена, тъй като там всички ме одобриха доста добре и може би една част от мен искаше да остане. Разочаровах цяла алена Гърция. "

Везенков се радва, че с прехвърлянето си прави баскетбола по-популярен в България: " От една страна, съм доста щастлив да съм лице на баскетбола в България, само че въпреки това, е голяма отговорност. Да, Евролигата е доста мощен шампионат, само че когато станах част от НБА, всички схванаха. С прекосяването ми в НБА даже хората, които не се интересуват от баскетбол, започнаха да го вършат. Най-важно е да научим децата, да ги запалителен по играта и да ги вкараме в залата. "



Везенков не знае по кое време ще може да играе за националния тим, само че съобщи, че ще го прави при всяка опция.

" Не знам каква ще е обстановката. Винаги, когато съм свободен, ще опитам да играя - въпрос е на договаряния ", сподели още баскетболистът.

Президентът на баскетболната федерация Георги Глушков, който е първият българин в НБА, разяснява: " Не мога да сравня новината на Везенков с други достижения на българския баскетбол. Тази вест просто е несравнима с другите. Сакраменто демонстрираха, че го желаят, и треньорът се пребори за него с Олимпиакос. Той обаче освен би трябвало да отиде, а би трябвало да се показа и да напише история, която да ни радва. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР