Баскетболният треньор Людмил Хаджисотиров – Удо смята, че статистическите данни

...
Баскетболният треньор Людмил Хаджисотиров – Удо смята, че статистическите данни
Коментари Харесай

Удо: Статистиката на Везенков е солидна, какво повече да направи?

Баскетболният треньор Людмил Хаджисотиров – Удо счита, че статистическите данни на Александър Везенков са доста солидни за сметка на времето, което прекарва на паркета за Сакраменто Кингс в НБА. Специалистът бе посетител в предаването „ НБА Екшън “ по DIEMA SPORT 2 и показа, че манталитетът на българския национал е на победител, което ще му помогне да получава повече доверие от треньора.

„ Като погледнем, мисля, че статистиката му е доста солидна за времето, което получава. За 12 минути - 6 точки, какво повече да направиш? Добри проценти, има битки и това при изискване, че той е състезател, който не държи топката в себе си.Той подвластен от другите “, показа Удо.

„ Играта напълно е построена към Фокс и Сабонис, другите играчи са тип плънки и той на фона на това, за времето, което получава, играе солидно. Няколко мача имаше с 18 или 19-20 минути, имаше по 14-15 точки, в това число преди да се контузи против Финикс. Пак като посетител. Може и да съм привързан, само че несъмнено не го употребяват задоволително и добре за мен. Той може да има доста по-голяма роля и той е привикнал да побеждава. Той с наличието си носи надвит дух, победни решения на терена и неговият съперник Уайлс имаше много слаби мачове в последно време. Не мисля, че е по-добър състезател от Везенков, в противен случай “, сподели още българският треньор.

Манталитетът на Александър Везенков е това, което ще му помогне в Лигата, убеден е Удо.

„ Няма значение, че той е бил MVP на Евролигата, като отиде там, той стартира от самото на-чало да се потвърждава отначало, което за мен не е обикновено при изискване, че равнището в Евролигата е толкоз високо, ти си спечелил някакъв заем на доверие, потвърдил си се, не си някакъв но-вобранец на 19 години, а си на 28 в пика на кариерата ти, тъй че има много предизвикателс-тва, с които се е сблъскало за първа година. Но той е мъдро момче и работливо, сигурен съм, че ще си излича изводите и прави верните разбори и ще се пребори за по-голяма роля “, добави Людмил Хаджисотиров.

Тази нощ Сакраменто Кингс с Александър Везенков още веднъж излизат на паркета. Срещата е от 5:00 часа българско време и ще можете да я наблюдавате по DIEMA SPORT 3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР