Баскетболният шампион Балкан (Ботевград) привлече четвърто ново чуждестранно попълнение. Това

...
Баскетболният шампион Балкан (Ботевград) привлече четвърто ново чуждестранно попълнение. Това
Коментари Харесай

Баскетболният шампион Балкан привлече национал на Чили

Баскетболният първенец Балкан (Ботевград) притегли четвърто ново задгранично попълнение. Това е центърът Мануел " Мени " Суарес. Той е роден 1993 година и е висок 208 сантиментра. Договорът му с БК Балкан беше парафиран през днешния ден, оповестяват от клуба.

Мени Суарес идва от отбора от Висшата лига на Унгария Хюбнер. През предишния сезон той изигра 25 мача, в които има приблизително по 27 минути с 13.5 точки (57% за 2 и 37% за 3), с 6.2 битки, 1.5 асистенции и междинен коефициент 14.

Суарес е учил и играл в колежанското състезание на Съединени американски щати. Първият му професионален контракт е с испанския Ирауги Саски Балоя от LEB Oro, след което минава в Унгария.

Мануел Суарес е чилийски национал. Това лято той взе присъединяване в международните квалификации на Южна Америка. На 1 юли при успеха на Чили над Колумбия с 67:66 записа 14 точки и 8 битки, а на 4 юли при триумфа против Уругвай със 75:65 приключи с 18 точки и 5 битки. В края на 2021 година в два мача с Бразилия, в които двата отбора си размениха по една победа, има надлежно 17 точки и 8 битки и 11 точки и 3 битки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР