Баскетболният отбор на Варна продължи успешната си серия.Отборът на Черно

...
Баскетболният отбор на Варна продължи успешната си серия.Отборът на Черно
Коментари Харесай

Баскетболният Черно море Тича взе страхотна победа

Баскетболният тим на Варна продължи сполучливата си серия.

Отборът на Черно море Тича прекъсна серията от седем следващи победи на един от водачите в класирането на НБЛ - ЦСКА. Възпитаниците на Кирил Болшаков реализираха безусловно подобаващ триумф над " армейците " с крайното 91:84 (30:20, 26:17, 22:24, 13:23) в своята зала " Христо Борисов ", която още веднъж беше цялостна до краен лимит.

По този метод " моряците " затвърдиха усещанията от прогресиращото си показване през сегашния сезон, като това бе четвъртата победа в последните им пет мача в шампионата, написа Sportal.bg. 

Така Черно море има всички шансове да влезе в първата шестица на класирането, като в този момент заема седмото място с баланс от 7 победи и 9 загуби, какъвто е и този на шестия Берое. ЦСКА пък остава на втората позиция, само че към този момент е с актив от 12 триумфа и 4 провали.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

Сблъсъкът във Варна стартира равностойно, като усещане правеше цялостната зала в морската столица. ЦСКА съумя първи да си обезпечи по-голям от едно владеене задатък при 4:9 след кошове на Кейлъб Уесън и Александър Радукич, само че по-късно Черно море бързо взе ограничения и понижи изоставането си при 8:9. Къртис Джоунс се включи по отличен метод от пейката с шест бързи точки, като точно той предизвика обрата при 10:9 в интерес на " алените ". Възпитаниците на Кирил Болшаков играеха по-добър баскетбол в началните минути и захранвани от силата на своята аудитория записаха мощна серия, посредством която поведоха с 19:12 в средата на интервала. Варненци продължаваха да тормозят столичани, като Болшаков продължаваше да вади жокери от пейката - този път Марин Маринов наниза пет скорострелни точки, с цел да изведе своя отбор напред с 12 задатък при 26:14. Джоунс към този момент имаше 11 точки, а Черно море разполагаше с двуцифрен актив след края на първата четвърт при 30:20.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

Две минути след началото на втория интервал Черно море към момента играеше с извънредно висок интензитет и хъс. Лидерът на домакините Аверил Ъгба съвсем нямаше принос при реализирането на точки, само че бе доста потребен с правилните си решения и битките. Тройка на Тач Ънру пък още веднъж направи дистанцията 12 при 37:25 в интерес на варненци. Още една скоростна акция в транзиция приключи с тройка и от Костадин Лазаров, който прониза мрежичката на гостите за 40:26. Една офанзива по-късно Къртис Джоунс наниза и от приблизително разстояние и това принуди Росен Барчовски да вземе и второто си спиране при 42:26 в интерес на домакините. ЦСКА допускаше несериозни неточности от липса на централизация и позволяваше на " моряците " да ги санкционират, като следващата такава бе приключена от бърза офанзива на Марин Маринов за 44:26. Грешките на ЦСКА станаха 12, а нежеланието им за игра в днешния мач бе видно, откакто Аверил Ъгба несмущаван добави две точки в техния панер за 50:26 в интерес на Черно море. Най-сетне и играчите в алено демонстрираха признаци на живот със серия от седем безответни точки за 50:33. На Венелин Христов обаче му бе отсъдено четвърто персонално нарушаване, едно от които техническо, в края на първото полувреме. На огромната отмора Черно море водеше с 19 точки при 56:37.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ:

Отборът на Росен Барчовски стартира третата четвърт по оптимистичен метод и дистанцията сред двата отбора бе скъсена до 14 точки след кошове на Венцислав Петков и Александър Радукич за 56:42. Брандън Йънг също бе прецизен от далечно разстояние, само че по-късно Марин Маринов откри актива на Черно море за второто полувреме при 58:45. " Моряците " обаче краткотрайно съумяха да стопират щурма на своя противник, като Ънру продължаваше да показва забележителните си реализаторски качества за 65:49. В средата на третата част обаче Аверил Ъгба извърши четвъртото си персонално нарушаване, което бе проблем за домакините, защото американецът седна на аварийна пейка. В този миг гневният поради съдийските решения Ъгба си изпроси техническо, само че единственото нещо, което го избави от дисквалификация до края на мача, бе фактът, че техническото бе записано на пейката на Черно море и той остана с четири нарушавания. Това единствено стимулира домакините, които си възвърнаха авансово насъбрания задатък и даже го направиха 16 точки при 72:56. Ънру и Джоунс бяха прекомерно мощни в нахлуване за отбраната на ЦСКА и с помощта на тях " моряците " си осигуриха добър задатък преди началото на последната част - 78:61.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

" Червените " към момента не бяха споделили последната си дума в мача и това се удостовери от следващия им опит за поврат. Те записаха серия от седем поредни точки на старта финалния интервал, посредством която направиха изоставането си единствено 10 при 78:68 след две минути игра. В този миг почивката на Ъгба свърши и той се завърна в игра, а неговият съотборник Джоунс означи първите точки на отбора за финалния интервал при 80:68. Ъгба пък избухна с две доста значими изяви в нахлуване, като той поведе тима си към преднина от 13 при 84:71 в средата на финалния интервал. Момчетата на Кирил Болшаков вървяха решително към успеха, откакто серията им бе увеличена и задатъкът им скочи още при 88:71. Въпреки това отборът на Барчовски към момента не беше подготвен да развява бялото знаме и отвърна на серията със своя такава за 88:77 с оставащи към три минути до края на постоянното време. Устремът на " армейците " продължи с още пет следващи точки и по този начин към този момент напрежението стягаше гърлата на домакините при 88:82. Времето обаче стартира да работи напълно в интерес на Черно море и по този начин се стигна досега на осъществяването на наказателни удари. Къртис Джоунс бе прецизен един път за 89:82 при оставащи 50 секунди на таблото. До края на постоянното време не се стигна до нищо изненадващо и Черно море затвори мача при 91:84.

Къртис Джоунс поведе колоната за Черно море Тича с 24 точки и 7 битки. Тач Ънру способства с 23 точки, 6 битки и 7 асистенции, Костадин Лазаров вкара 15 точки, а Марин Маринов наниза 11 точки и овладя 5 битки.

Брандън Йънг приключи с 19 точки и 8 асистенции за ЦСКА, само че при 6/20 пукотевица от игра. Александър Радукич (12 борби) и Георги Боянов (15 борби) нанизаха по 17 точки, а Васил Бачев означи още 14 точки. 

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

ЧЕРНО МОРЕ: Мартин Коцев, Тач Ънру, Костадин Лазаров, Венелин Христов, Аверил Ъгба

ЦСКА: Брандън Йънг, Венцислав Петков, Георги Боянов, Александър Радукич, Кейлъб Уесън
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР