Баскетболният отбор на ЦСКА гостува в Пловдив на Академик в

...
Баскетболният отбор на ЦСКА гостува в Пловдив на Академик в
Коментари Харесай

Таменанг Чо пропуска гостуването на ЦСКА на Академик Пловдив

Баскетболният тим на ЦСКА гостува в Пловдив на Академик в последна среща от постоянния сезон на Националната баскетболна лига (НБЛ). До момента възпитаниците на Росен Барчовски записаха 20 победи и си подсигуряваха третото място.

" Армейците " още веднъж няма да бъдат в цялостен състав, тъй като Таменанг Чо пропуща мача заради контузия. От началото на сезона в НБЛ ЦСКА изигра 29 срещи и едвам в 4 от тях Барчовски можеше да разчита на оптималния си състав. Добрата вест е, че с тима ще пътува Брандън Йънг.

В последния мач сред двата отбора в Пловдив " алените " бяха безапелационни и доближиха трицифрен резултат 100:73. Тогава Таменанг Чо изигра превъзходен мач и остана на една асистенция от първия трипъл-дабъл за състезател на " алените " през сезона (11 точки, 14 битки и 9 асистенции). Той е и баскетболистът най-бързо достигнал 200 точки с екипа на ЦСКА - в границите на 11 срещи. Срещу Академик Пловдив Мартин Сотиров осъществя рекордните в кариерата си 30 точки. Той е и водач по маркирани тройки в тима, като води с две пред Алекс Симеонов.

Днес двамата ще дефинират най-хубавия стрелец от далечно разстояние на ЦСКА в постоянния сезон. Срещата ще бъде №100 в кариерата на Дамян Минков в НБЛ. Той, дружно с Мартин Сотиров, Алекс Симеонов и Зейн Ноулс взеха присъединяване във всички мачове на ЦСКА през сезона.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР