Баскетболният отбор на Спортинг (Лисабон) се завърна на европейската сцена

...
Баскетболният отбор на Спортинг (Лисабон) се завърна на европейската сцена
Коментари Харесай

Спортинг се завърна в европейския баскетбол с победа в Арена Ботевград

Баскетболният тим на Спортинг (Лисабон) се завърна на европейската сцена с победа. Португалският клуб извоюва правото си да се бори за присъединяване в груповата фаза на най-силния шампионат на ФИБА - Шампионската лига. Играчите на старши треньора Луис Магаляеш се оправиха с швейцарския Фрибур с крайното и не престават към финала в група " C " на квалификационния шампионат, чийто хазаин е Ботевград. Там португалците ще се изправят против спечелилия от срещата сред Клуж (Напока) и Игокеа, която стартира от 20:30 часа българско време.

Спортинг диктуваше събитията на паркета още от първата четвърт, когато излезе напред с девет точки посредством мощна игра на Траванте Уилямс. Стрелбата на португалците вървеше добре и през втория интервал, като това им разреши да усилят преднината си на 14 точки преди началото на второто полувреме - 36:50.

В третата четвърт Фрибур най-накрая се разсъни и понижи недостига си на единствено 5 пункта, само че в последната четвърт Джон Фийлдс разреши на символичните посетители да удържат преднината си и да се поздравят с успеха - 78:84.

Траванте Уилямс осъществя 23 точки и взе 7 битки за Спортинг, Джон Фийлдс също направи мощен мач и означи 20 точки плюс 11 битки, а с 10 пункта остана Джеймс Елисор. Бившият гард на Академик (Пловдив) Шакир Смит вкара 9 точки, откакто влезе от пейката.
За Фрибур Брандън Гарет и Арно Котюр се регистрираха с по 16 точки, а някогашният баскетболист на Рилски състезател Шон Барнет означи 8 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР