Баскетболният отбор на Партизан продължава да набира все по-сериозна скорост

...
Баскетболният отбор на Партизан продължава да набира все по-сериозна скорост
Коментари Харесай

Партизан оцеля при завръщането на Обрадович в Атина

Баскетболният тим на Партизан продължава да набира все по-сериозна скорост в Евролигата, откакто довечера реализира третата си поредна победа в шампионата. " Гробарите " удържаха Панатинайкос и го победиха с 91:89 (31:16, 23:25, 14:23, 23:25) при завръщането на старши треньора на сърбите Желко Обрадович в Атина, където реализира множеството от най-великите си триумфи в треньорската си кариера.

Така Партизан се изкачва до осмата позиция във краткотрайното класиране с баланс от 3 победи и 3 загуби, до момента в който отборът на Панатинайкос продължава да копае дъното и сега се намира на последното 18-о място в таблицата с актив от 1-5.

Сърбите сложиха свирепо начало на дуела, като още в първата четвърт преднината им доближи двуцифрените размери. Авансът на гостите доближи цели 18 точки при 13:31, когато Панайотис Калайцакис сграбчи погледите с панер от личната си половина, с цел да понамали най-малко малко вредите за " детелините ". През цялата втора част дистанцията сред двата отбора се движеше сред 13 и 15 точки в интерес на Партизан, само че след огромната отмора Панатинайкос затягаше от ден на ден обръча против своя противник и в един миг пасивът на домакините бе съкратен до единствено точка при 57:58. 

Кевин Пънтър и компания обаче реагираха чудесно на предизвикването и със мощна серия още веднъж се отскубнаха на осем точки преднина, като до финалната сирена ПАО все настигаше, само че не успяваше да сътвори поврат и да открадне триумфа под носа на своя противник - 89:91 в интерес на Партизан.

Кевин Пънтър бе под пара за спечелилите с 29 точки и 4 асистенции. Матиас Лесор се разписа с дабъл-дабъл от 15 точки и 11 битки, Зак ЛиДей завърши с 13 и 10 битки, Данте Екзъм вкара 12 точки, а Данило Анджушич и Ям Мадар нанизаха по 10 точки всеки.

Дуейн Бейкън и Нейт Уолтърс бяха най-резултатни за ПАО с по 17 точки всеки. Дерик Уилямс се отличи с 14 точки и 7 битки, Матеуш Понитка вкара 12, а Йоргос Папаянис се разписа с 12 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР