Баскетболният отбор на Фенербахче се завърна там, където му е

...
Баскетболният отбор на Фенербахче се завърна там, където му е
Коментари Харесай

Де Коло няма спиране, а Фенербахче се намеси в борбата за челото

Баскетболният тим на Фенербахче се завърна там, където му е мястото - измежду най-хубавите в Евролигата. Отборът на старши треньора Игор Кокошков продължава възхода си през последните два месеца, като довечера записа 10-ата си поредна победа, пристигнала против немския първенец АЛБА (Берлин) с крайното в среща от 25-ия кръг на най-комерсиалния клубен баскетболен шампионат, извършена в Истанбул.

in a row for
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
" Фенерите " нямат загуба в конкуренцията от повече от 60 дни и заради това се изкачиха до шестата позиция в подреждането на шампионата на богатите с актив от 15-10, като към този момент разполагат с идентичен брой победи с четвъртия Реал Мадрид и петия - Байерн. АЛБА пък позволява четвърта поредна загуба и остава на 16-ото място с баланс от 8-17.

Очакванията преди мача сочеха удобна победа на домакините от Истанбул, само че в действителност АЛБА бе тимът, който държеше преднината през по-голямата част от откриващия интервал. Двубоят остана равносилен през цялото първо полувреме, като на огромната отмора резултатът бе 45:42 в интерес на Фенербахче.

 Jan Vesely - Fenerbahce Beko Istanbul - EB20

Третата част също предложи доста конспирация, само че въпреки всичко турският гранд, воден от водача си Нандо Де Коло, взе стабилен задатък в резултата и не разреши непотребни драми в самия край - 89:84.

Де Коло приключи дуела с 26 точки и 8 асистенции, Дайшон Пиер вкара 17 точки за успеха, а н Весели и Марко Гудурич означиха по 12 за турците. Маркус Ериксон бе най-полезен за АЛБА с 19 точки, Бен Ламерс вкара 16 точки, Маодо Ло и Симоне Фонтекио останаха с по 14, а Йоханес Тиеман се разписа с 10.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР