Баскетболният отбор на Балкан победи гостуващия Рилски спортист (Самоков) с

...
Баскетболният отбор на Балкан победи гостуващия Рилски спортист (Самоков) с
Коментари Харесай

Балкан развенча мита за непобедимия Рилецо

Баскетболният тим на Балкан победи гостуващия Рилски състезател (Самоков) с 86:79 (23:26, 22:20, 20:22, 21:11) в среща от 27-ия кръг на Национална баскетболна лига (НБЛ) за мъже.

Така първенците прекъснаха серията на своя противник от 15 поредни триумфа, нанасяйки им първо проваляне от четири месеца насам.

Ботевградският отбор заема четвърто място във краткотрайното класиране с 17 победи и 10 загуби, а съставът на Любомир Киров е водач с 21 триумфа и 6 провали.

За " зелените " това беше втори триумф в двама мача под управлението на новия старши треньор Васил Христов, който размени на поста Небойша Кнежевич преди няколко дни.

Двубоят беше извънредно оспорван, само че в заключителните минути играчите на Балкан демонстрираха по-добра игра, завоюваха последните 10 минути с 21:11, а с това и срещата с 86:79.

Димитър Димитров беше най-полезен за триумфа с 26 точки и 5 битки. Йордан Минчев добави 19 точки, Сюприйм Хана се регистрира с 12 точки, 5 битки и 6 асистенции, а Ерик Адамс вкара 11 точки.

За гостите от Самоков по 17 точки осъществиха Майлълин Скот (10 асистенции) и Алекс Симеонов (5 борби), а Алън Арнет записа 10 точки и 8 битки.

На 6 април Балкан ще играе с ЦСКА в София, до момента в който ден по-късно Рилски състезател ще гостува на Черноморец (Бургас).

По-късно през днешния ден Черно море Тича приема ЦСКА, а на следващия ден Черноморец е хазаин на Спартак Плевен.
 Спартак (Плевен) реализира значима победа над ЦСКА като посетител
Спартак (Плевен) реализира значима победа над ЦСКА като посетител

В завладяващ мач
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР