Баскетболният отбор на Академик София се сдоби с нов генерален

...
Баскетболният отбор на Академик София се сдоби с нов генерален
Коментари Харесай

Академик София се сдоби с нов генерален спонсор

Баскетболният тим на Академик София се снабди с нов общоприет спонсор в лицето на телекомуникационния колос " А1 ". Двете страни подписаха двугодишен контракт, а основаният в Правец отбор към този момент ще носи името А1 Академик София.

" Академик е едно от най-големите и най-разпознаваеми имена в българския баскетбол. Клуб, който има 72-годишна традиция и бе съживен след идването на компанията " Лукойл ", с която завоюва 14 трофеи и 9 купи на България. Тези триумфи обаче нямаше да бъдат реализирани и без помощта на " А1 ", защото компанията е зад нашия клуб още от 2010 година ", сподели Сашо Везенков, изпълнителен шеф на " Агенция за мениджмънт и реклама в спорта ".

" Този контракт ще даде финансова непоклатимост на клуба и ще му помогне да нападна едно от първите места в шампионата още от идващия сезон. Много е значимо да отбележа, че " А1 " се ангажира с това да оказва помощ и на школата на клуба, с цел да може изградим мощен тим, чийто гръбнак са младите български играчи ", сподели още Везенков.
 А1 е новият спонсор на БК Академик @@@
Главният управител на тима Петко Маринов отхвърли да се ангажира с съответни цели толкоз скоро, само че също призна, че новото партньорство ще помогне доста за развиването на клуба.

" Това е една доста благородна инвестиция от страна на " А1 ", тъй като се гледа в вероятност. Мисля, че към момента ни е малко рано да нападаме първите места в шампионата, само че тази инвестиция ще ни помогне да израснем. Нашите юноши и младежи ще получат шанса да се изправят против най-силните в Националната баскетболна лига и се съпоставят с тях ", сподели още Маринов.
 А1 е новият спонсор на БК Академик @@@
" С финансовата непоклатимост, която получаваме, се дава късмет на всички в клуба - треньори и състезатели. Освен това ще можем да запазим професионалната конструкция, която бе градена в този клуб с години и която съумя да се резервира даже след преобразуването му преди година ", съобщи старши треньорът Георги Давидов.

" За " А1 " вложението в спорта не е нещо ново. Ние сме общоприет спонсор на Българската федерация лека атлетика и на Българската федерация ски, както и на ЦСКА, тъй че това е следващата крачка в интерес на българския спорт. Сега слагаме началото на А1 Академик и имам вяра, че ще се гордеем с този план. На мен доста ми хареса метафората, че първото място е закодирано в името на тима, тъй че се надявам да реализираме дружно огромни триумфи ", сподели Илияна Захариева, шеф " Корпоративни връзки " в " А1 ".

След подписването на контракта бе показан и екипът на тима с името на новия спонсор от национала Цветомир Чернокожев.
 А1 е новият спонсор на БК Академик @@@
" Новият контракт е доста сериозна помощ за нас и дава късмет за едно ново начало. Ние желаеме да създадем положителни играчи, които да могат да играят на едно високо европейско равнище и да бъдат от изгода и за националния тим на България. Смея да настоявам, че никой тим в страната не разполага с по-добра база от нашата и ние имаме една от най-силните школи. Но би трябвало да променим и манталитета на играчите, тъй като доста постоянно те стопират развиването си, когато подпишат първите си контракти. Искаме играчите, на които ще разчитаме, да бъдат млади и гладни за триумфи. С народна власт в спорта не става, по тази причина треньорите би трябвало да изискват от играчите да дават всичко от себе си в тренировките и в мачовете ", сподели Везенков.

" Тази година, следващата година и в идващите години би трябвало да произведем млади играчи. Големият проблем на българския баскетбол е, че не съумява да сътвори и развие фрагменти. Но съм сигурен, че това ще се промени с треньори като Георги Давидов, тъй като той работи с доста огромна пристрастеност ", сподели Петко Маринов.

" Преди година, когато застанах отпред на този млад тим, това бе огромно предизвикателство и към момента е. Знаехме, че първоначално ще ни бъде доста мъчно, тъй като ще има серия от загуби и трябваше да приемем това. Но последователно нещата се трансформират с работа и в случай че не стопираме, всичко ще си пристигна на мястото ", убеден е треньорът Давидов.

Сашо Везенков сподели още, че в случай че клубът желае да направи пробив в европейските шампионати, евентуално ще би трябвало да се вземат задгранични състезатели, само че даже и това да се случи, те още веднъж ще бъдат млади играчи, които да се развиват.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР