Баскетболният Левски се класира за шести пореден път за финала

...
Баскетболният Левски се класира за шести пореден път за финала
Коментари Харесай

Левски удържа Черноморец и достигна шести пореден финал за Купата

Баскетболният Левски се класира за шести следващ път за финала в шампионата за Купата на България, откакто се наложи над Черноморец със 77:73. Така „ сините “ ще спорят за трофея в петък от 19:00 часа против спечелилия от мача по-късно довечера, който опълчва ЦСКА и Балкан.

В зала „ Арена София “ столичани се оправиха със противника, който влезе в срещата със самочувствие след детронирането на Рилски състезател. Левски обаче опитоми „ акулите “ първоначално, като завоюва първата четвърт с безапелационното 25-11. Черноморец се подвигна във втория интервал и след 27-17 изоставаше единствено с четири пункта на полувремето.

След паузата играта бе равностойна, като и двата отбора си разделиха по една четвърт с точка разлика, което донесе и крайния триумф на „ сините “. Над всички за спечелилите, сходно на четвъртфинала с Берое, бе Алън Арнет, който приключи с 20 точки. Дабъл-дабъл записа Сергей Павлов – 13 пункта и 11 битки, а с 13 точки завърши и Джон Флорвиъс. 10 за триумфа добави Лъчезар Димитров, като направи и девет завършващи подавания.

За Черноморец Джордан Тъкър бе най-резултатен на паркета с 29 точки, като прибави осем битки към статистиката си, само че напъните му се оказаха незадоволителни за бургазлии. Мунис Туту завърши със 17 пункта, а по девет за „ акулите “ прибавиха Макол Мавиен и капитанът на тима Георги Боянов.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР