Баскетболният клуб Шумен започва участието си в Националната баскетболна лига

...
Баскетболният клуб Шумен започва участието си в Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

Шумен се цели в плейофите на НБЛ

Баскетболният клуб Шумен стартира присъединяване си в Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже с упоритост да играе в плейофите на шампионата и да се показа сполучливо в мачовете от шампионата за Купата на България. Това оповестиха на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Шумен треньорите Янко Янков и Звонко Папак, на която участваха капитанът на тима Виктор Серафимов и новите попълнения в състава Николай Георгиев и Адриан Секулов.

„ Тази година и треньорите, и играчите си слагаме за цел да реализираме повече победи, да участваме за купата на България и в плейофите. Това значи да сме измежду първите осем тима. Тази година шампионата е с един тим повече, включва се и ЦСКА, конкуренцията се усилва. Ще се опитаме от мач на мач да покачваме равнището на игра. Потенциалът мисля, че го има, другото е доста работа “, сподели Янков.По думите му и тази година тима на Шумен е измежду най-младите в НБЛ.„ Тази година имаме трима състезатели, които са на 26-27 години, всички други са по-млади. На това равнище обаче осъзнаваме, че и упованията към нас след първия си сезон в Националната баскетболна лига са по-големи, в който тръгнахме с концепцията да сме участници и да не сме последни в класирането “.

От миналогодишния състав в тима останаха петима състезатели – капитанът Виктор Серафимов, Георги Кендеров, Константин Паисиев, Теодор Димитров и Пламен Русков.

" Привлякохме двама български състезатели - Николай Георгиев от Рилски състезател Самоков и Адриан Секулов, прекарал по-дълъг интервал от спортната си кариера в тима на Академик. Ще разчитаме и на трима нови американски състезатели – Рей Дову, който ще играе на позиция център, както и на крилата Самуел Адевумни и Джавонте Елис. В тима се завърна и един от нашите юноши Никола Николов, който предходната година се състезаваше в тима на Шоутайм в „ А група “ мъже. " В селекцията и в подготвителния развой ще бъдат включвани и юноши от школата, които да израстват около мъжкия тим, които ще се изявяват най-много в тима ни в „ А група “, посочи Янков.

„ В предсезонната си подготовка изиграхме една контролна среща с тима на Черно море Тича. Утре отпътуваме за Сърбия, където ще изиграем три контролни срещи. Преди началото на шампионата в Националната баскетболна лига ще играем на 27 септември, от 18:00 часа, в зала „ Арена Шумен “ още веднъж против тима на Черно море Тича, а на 2 октомври в Плевен – с локалния Спартак “, добави той.

Благодарение на присъединяване на тима в Националната баскетболна лига, се усили интереса към спорта измежду децата на Шумен, което задължава треньорите в клуба да продължаваме да се трудим, сподели още треньорът.

Той напомни, че първата публична среща на Шумен от новия сезон в НБЛ е на 8 октомври в Бургас против тима на Черноморец, а първото домакинство - против ЦСКА.  Билетите за домакинските мачове на баскетболния тим в зала „ Арена Шумен “ ще бъдат 10 лв. за възрастни, 5 лв. – за пенсионери и възпитаници, а за децата под 12 години входът ще е безвъзмезден. От идната седмица предвиждаме да бъдат пуснати в продажба и абонаментни карти за домакинските мачове за целия баскетболен сезон, с подарък от клуба - почитател продукт, добави Янков.

Капитанът на тима Виктор Серафимов: „ И аз мисля, че имаме капацитет за много положително показване “

„ И аз мисля, че имаме капацитет за много положително показване от присъединяване си в Националната баскетболна лига през предишния сезон “, сподели на конференцията капитанът на тима Виктор Серафимов. „ Атмосферата в тима за момента е много добра, всички желаеме да напредваме. Всички сме млади, натискаме в подготвителния развой и считам, че тази година ще зарадваме шуменската аудитория с повече победи. Със съотборниците ми от предходната година несъмнено има една химия, тъй като към този момент сме играли дружно. Новите момчета се включват сносно и несъмнено мисля, че на игрището в този момент има доста по-зрели играчи в сравнение с преди една година “, сподели Стефанов.

Баскетболният клуб Шумен ще взе участие за втора поредна година в НБЛ. Преди това тим от регионалния град игра на най-високото баскетболно равнище у нас през 2002 година, под името „ Фикосота “, като доближава до край на шампионата за Купата на България и три години игра в европейските клубни шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР