Баскетболният Хебър победи шампиона в последните две години в ББЛ

...
Баскетболният Хебър победи шампиона в последните две години в ББЛ
Коментари Харесай

Баскетболният Хебър с втора поредна победа, мина и през шампиона Хасково

Баскетболният Хебър победи първенеца в последните две години в ББЛ (Българска баскетболна лига) – Хасково, със 106:88.

Двубоят се игра в зала “Сила ”, а това бе втори следващ триумф за отбора от Пазарджик, воден от треньора Димитър Чанков.

Хебър поведе с 36:26 след 10 минути игра и макар че през втория интервал на няколко пъти противникът му се доближаваше единствено на 5 точки, на почивката преднината още веднъж бе удобна – 61:48. Хебър поддържаше двуцифрена разлика и след паузата, като преди последната част тя бе най-голямата в мача – 87:68. До края Хасково по този начин и не съумя да заплаши съществено задатъка на съперника си от Пазарджик.

Христо Бъчков бе най-резултатен за спечелилите с 24 точки. Николай Нинов приключи с 21 и 11 битки, Станислав Ваклинов вкара 19 точки, със 17 точки и 11 битки се регистрира Юлий Арабаджийски, Методи Илиев вкара 13 точки, а Георги Адирков добави 12 плюс 8 асистенции.

За Хасково дабъл-дабъл осъществиха Ивайло Тонев (31 точки и 10 борби) и Тихомир Желев (26 точки и 10 борби), а Динко Христов добави 22 точки.

„ Хубава победа за нашия тим, само че на този стадий тя не значи нищо. Нивата е доста дълга, занапред ни предстоят серия мачове със съществени съперници. Хасково е страховит тим, въпреки всичко е първенец през последните две години. С просто око се вижда, че към момента не са във форма и съм сигурен, че ще наподобяват друго при второто завъртане от шампионата. Щастлив съм за моите момчета, които подходиха извънредно стимулирано и съсредоточено в мача “, разяснява след успеха треньорът на Хебър Димитър Чанков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР