Баскетболният Черно море Тича допусна тежка загуба със 75:121 от

...
Баскетболният Черно море Тича допусна тежка загуба със 75:121 от
Коментари Харесай

Тежка загуба за Черно море Тича в Плевен

Баскетболният Черно море Тича позволи тежка загуба със 75:121 от Спартак (Плевен) като посетител в първия си мач от Топ 6 на Sesame НБЛ. Селекцията на Любомир Минчев не остави очаквания на Черно море Тича след 121:75 в среща от 23-ия кръг, изиграна в зала “Балканстрой ”. Спартаклии сложиха стремително начало на мача и до неговия край не позволиха никакви съмнения. В игра за “синьо-белите ” след дълго неявяване се завърна Джулиън Люис, а на линия бе и Ивко Ивков. От своя страна формален дебют за “моряците ” направи най-новото им попълнение в лицето на Морис Крийк, само че отсъстваше Берк Мехмед, написа BGbasket.

По този метод отборът от Плевен се придвижи на второто място във краткотрайното класиране със 17 победи и 6 загуби, а съставът на Кирил Болшаков продължава да се намира на последната шеста позиция с 10 триумфа и 13 провали. На 5 март (вторник) Спартак ще семейства на Балкан Ботевград, до момента в който ден по-късно Черно море ще посрещне Черноморец Бургас.

Акцентът падна върху бързото движение и играта под коша във встъпителните минути. Домакините удариха първи, настанявайки се трайно на лидерската позиция със съдействието на Цветомир Чернокожев, Талиб Занна и Брайънт Томас, както и с по-постоянното си показване в отбранителен проект. Въпреки соловите осъществявания на Къртис Джоунс, гостите издишаха в нахлуване, което се оказа задоволително за спартаклии да си извоюват задатък от 18 точки в края на встъпителния интервал.

Надмощието под коша на “синьо-белите ” не спря да дава резултат и при започване на идната десетка, защото задатъкът им закупи още по съществени изражения посредством Константин Тошков, Чернокожев и Занна. Аверил Угба и Джоунс се трансфораха в основна атракция за “моряците ”, които сториха всичко по силите си да намерят излаз от нокдауна, само че ентусиазмът им бе охладен от Родни Първис, Денислав Вутев и Джулиън Люис, с цел да вдъхновят има от Плевен да се отдръпна в съблекалнята при 61-38.

През второто полувреме домакините не се отхвърлиха от мисълта да разчитат на своята офанзивна мощност и до финалната сирена не погледнаха обратно.

Родни Първис блесна с цялостна мощ за Спартак със своите 24 точки, в това число и с 5 точки точни стрелби зад дъгата. Джулиън Люис и Константин Тошков го последваха с по 17 и 6 асистенции, Цветомир Чернокожев и Алекс Ломакс способстваха за разгрома с по 13 точки и 7 битки. Талиб Занна финишира с 11 и 9 овладени под двата кръга топки. 

Къртис Джоунс и Аверил Угба отвърнаха за Черно море с по 17 точки, като вторият финишира и с 6 битки. Тач Ънру се разписа с 12 точки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР