Баскетболният Академик записа вчера страхотна победа над шампиона Балкан в

...
Баскетболният Академик записа вчера страхотна победа над шампиона Балкан в
Коментари Харесай

В Академик след успеха над шампиона Балкан: Тази победа ще ни даде по-голяма увереност

Баскетболният Академик записа през вчерашния ден страхотна победа над първенеца Балкан в среща от постоянния сезон в НБЛ. Вижте какво обявиха капитанът Мартин Маринов и треньорът Йордан Янков след триумфа.
Прочетете още
Йордан Янков - старши треньор на Академик

„ Много сложен мач. Балкан е доста класен тим, демонстрира го и в Европа, както и в нашето състезание, макар че в последните мачове са в накаква дупка. Искам обаче да кажа, че моят тим заслужаваше тази победа. Борихме се до последно, с цел да я реализираме и се веселя, че успяхме да приключим по метод, който да ни разреши да победим. Ако някой си мисли, че тази година ще може да управлява мачовете и да няма толкоз спадове, няма по какъв начин да стане. Отборът е доста млад и в действителност тези разлики ще ги има. Всички би трябвало да се запасим с малко повече самообладание и да чакаме израстването на тези млади момчета. Има моменти, в които губят централизация, не помнят неща, които сме упражнявали или пък противниковият тим трансформира нещо в отбрана или нахлуване, което не им разрешава да се нагласят толкоз елементарно. Това е целият проблем, не е липса на предпочитание или мотивация, просто са млади и им е мъчно да се приспособяват към новостите по време на мача “, съобщи Янков.

 

Мартин Маринов - капитан на Академик 

" Емоциите още ни държат. Искам да поздравя тимът на Балкан, който е много класен, само че сега не се намират в добра форма. Ние бяхме в трагична форма и се нуждаехме от такава победа против извънредно мощен тим. Нашият тим е доста млад и мисля, че с тази победа ще върнем увереността на нашите момчета. Радвам се, че победихме най-после и показахме темперамент, в които го демонстрираме в много от срещите, само че все не ни стигаше за триумф в множеството от тях. Много значима психическа победа за нас. След като дойдохме тук с брат ми знаехме, че би трябвало да поведем тима като най-опитни. Хубаво е, че помогнахме да създадем този поврат, тъй като 18 точки в баскетбола е доста. Да, началото на срещите започваме по-слабо и по-късно играем по напълно различен метод, а във Варна можеше да създадем поврат, който даже и аз не съм виждал, макар че толкоз години съм в баскетбола. Отборът демонстрира, че има темперамент, макар че имаме млади момчета. Надявам се да нямаме такива амплитуди в играта, тъй като се оказват съдбовни в множеството мачове. Очаквам победа против Спартак Плевен, въпреки всичко играем и у дома. Те също победиха Рилски състезател и шампионата е много равностойно. Първо малко да се насладим на тази дълго бледувана победа и по-късно ще мислим за идващия мач ", съобщи Маринов. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР