Баскетболният Академик София намери нов мощен спонсор след оттеглянето на

...
Баскетболният Академик София намери нов мощен спонсор след оттеглянето на
Коментари Харесай

Баскетболният Академик стана А1 Академик

Баскетболният Академик София откри нов мощен спонсор след отдръпването на петролната компания Лукойл, която пренасочи вложенията си в Левски 2014.
 Левски Лукойл отпразнува купата с гневна чалга, Тити дере гърло на
Мобилният оператор А1 и основаният в Правец клуб подписаха спонсорски контракт за два сезона. Амбицията на клуба е да продължи да работи с млади български играчи, а от идващия сезон да надгради с перспективни чужденци, с цел да стане конкурентен в шампионата.

" Името А1 задължава да се гони първото място ", разяснява Илияна Захариева, шеф Корпоративни връзки в А1, след подписването на контракта. От страна на Академик автограф постави Сашо Везенков, а на събитието участваха основният управител на Академик Петко Маринов и треньорът на отбора Георги Давидов.

Академик е най-познатият в Европа български баскетболен тим. Той доближава на два пъти финала на най-важния европейски клубен шампионат, предходник на Евролигата, през 1958 и 1959 година.

През 2000 година Академик е съживен с влизането на Лукойл като спонсор. Той продължи да съществува с понижен бюджет и млади български състезатели, а в този момент с поддръжката на А1 още веднъж декларира амбициозни цели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР