Баскетболният Академик (Пловдив) също застана зад идеята Община Пловдив да

...
Баскетболният Академик (Пловдив) също застана зад идеята Община Пловдив да
Коментари Харесай

Баскетболният Академик също застана зад идеята Община Пловдив да си върне владението на зала Строител

Баскетболният Академик (Пловдив) също застана зад концепцията Община Пловдив да си върне владението на зала " Строител ", която сега е частна благосъстоятелност, оповестиха от клуба

" Приветстваме концепцията Община Пловдив да си върне собствеността на зала " Строител ", защото ние сме един от клубовете, които са пострадали от неналичието на такива уреди в града ", съобщи президентът на " студентите " Васил Врачев.

По думите му, в Пловдив има единствено две лицензирани спортни зали, които дават отговор на условията за осъществяване на надпревари от календара на баскетболната федерация – това са залите " Колодрума " и " Сила " - " Колодрума " е прекомерно огромна за мачовете от вътрешното състезание, а когато зала " Сила " е заета с провеждането на други мероприятия, ние безусловно би трябвало да играем отвън Пловдив. Така се случи преди няколко години, когато изиграхме 5-6 мача в Перущица и това се отрази на резултатите ни, без да приказваме за финансовата страна на тези пътувания ", добави баскетболният началник.

От Академик обявиха, че в клуба упражняват общо 12 тима при подрастващите, които също няма къде да се изявят при присъединяване си в шампионати. Това е повода при започване на есента някои младежки обединения да домакинстват в залата в Стара Загора.

От управлението на " студентите " се оплакаха, че сходно е ситуацията и с мъжкия отбор, който стартира новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ) с четири следващи гостувания поради невъзможността да е хазаин, поради ангажираността на зала " Сила ". Резултатът след 3 изиграни срещи отвън Пловдив е 3 следващи загуби.

" Зала " Строител " години наред е съвместявала сполучливо тренировки и надпревари по баскетбол и по волейбол. Тук са играни едни от най-паметните мачове на Академик в годините, когато и аз съм бил играч, тук бе и бенефиса на незабравимата Пенка Стоянова. Уверен съм, че в случай че Община Пловдив си върне собствеността и стопанисването на залата, тя още веднъж ще стане привлекателен център за последователите на баскетбола и волейбола в града, а в близост има и доста подобаваща инфраструктура за други спортни действия – има парк, тенискортове и открити стадиони за стрийтбол “, сподели още Васил Врачев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР