Баскетболните клубове на Берое и Ямбол се похвалиха с нови

...
Баскетболните клубове на Берое и Ямбол се похвалиха с нови
Коментари Харесай

Баскетболните Берое и Ямбол подсилиха селекциите си

Баскетболните клубове на Берое и Ямбол се похвалиха с нови попълнения.

Старозагорци се укрепиха с Ерик Димитров. 201-сантиментровото крило последно се състезава за Олимпия Москиано в италианската Серия " С ", където записа приблизително по 22,9 точки на мач. Очаква се неговото присъединение към подготовката на тима още през днешния ден. В България баскетболистът е играл за Локомотив 2020, Овергаз, Чардафон-Орловец Габрово, Академик Пловдив, Черноморец и Делфин Бургас.

От своя страна, ямболии привлякоха задграничен баскетболист. Американецът Трей Сампсън е висок 208 см. Играе като тежко крило и център. Роден е на 24 август 2000 в Дейвънпорт, Айова. Два сезона играе за North Iowa CC. Отборът му играе в JUCO. През сезон 2019-20 статистическите му индикатори са 15.5 точки, 8.3 битки, 2.4 асистенции и 2.8 блока. През сезон 2020-21 се мести в NCAA II, където играе за Northeastern State. В 21 мача, от тях 20 като започващ за 25.9 минути Сампсън записва 13.9 точки, 6.4 битки и 1.6 асистенции. Силните му изяви са видяни от Arkansas-Pine-Bluff, лицей от NCAA I. В Арканзас през сезон 2021-22 изиграва 20 мача, 15 като започващ. За приблизително по 22.1 минути прави по 9.0 точки, 3.9 битки, 1.0 асистенция и 1.2 блока.

Ямбол е неговият първи тим отвън Съединени американски щати. Ще разчитаме на Трей Сампсън със своя атлетизъм да пази добре нашия панер, а високата му подвижност и механически качества за баскетболист с растеж от 208 см. ще даде вариативност в нападението ни. Кариерата до момента на Сампсън е непрестанно възходяща. От дребен лицей, през Дивизия II до най-високото равнище на колежанския баскетбол на Съединени американски щати. Надяваме се израстването в кариерата на двадесет и две годишният баскетболист да продължи и в Ямбол, написаха от клуба.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР