Баскетболната звезда Александър Везенков е нъпът да счупи рекордите за

...
Баскетболната звезда Александър Везенков е нъпът да счупи рекордите за
Коментари Харесай

Везенков подгони Бербатов и Гришо по пари с рекордните 20 млн. долара в НБА

Баскетболната звезда Александър Везенков е нъпът да счупи върховете за български състезател, проработил най-голяма сума в границите на година.

 

Ако се оправдаят прогнозите, той ще прибира по 7 млн. $ годишно в НБА. Това е сумата, която „ Сакраменто Кингс “ ще предложи на водача на „ Олимпиакос “ съгласно информацията. На процедура това значи, че годишното му заплащане ще надмине най-хубавото, получавано в миналото от роден състезател.

 

За момента първото място в класацията е отредено на Димитър Бербатов, който в края на престоя си в „ Манчестър Юнайтед “ и „ Фулъм “ получаваше по 6.6 млн. $ на сезон.

Второто място в класацията заема Григор Димитров, който напълно скоро мина границата от заработени 23 млн. $ през кариерата му. Преобладаващата част от тази сума бе извоювана в границите на 2017 година – най-силната в кариерата му, когато завоюва 4 шампионата и доближи третото място в международната класация. Така в последна сметка през 2017 година, той проработи 5 577 000 $. 

 

На трето място в класацията е Стилиян Петров, който прибираше по 4.45 млн. $ в „ Астън Вила “. Топ 5 допълват боксьорът Кубрат Пулев с 3.8 млн. $, извоювани през 2020 година за мача си с Джошуа и Мартин Петров, получавал по 2.64 млн. $ в „ Болтън “.

Инфо: Уикенд

Тагове: Александър Везенков Димитър Бербатов Григор Димитров спорт Кубрат Пулев Стилиян Петров
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР