Баскетболната ни звезда Александър Везенков отново тренира с националния отбор

...
Баскетболната ни звезда Александър Везенков отново тренира с националния отбор
Коментари Харесай

Везенков: Трябва да победим Литва и да докажем, че баскетболът в България е на добро ниво

Баскетболната ни звезда Александър Везенков още веднъж тренира с националния тим след близо 4-годишна пауза.

България посреща Литва в международна подготовка в Самоков на 1 юли. Пред камерата на Българска национална телевизия водачът на гръцкия отличник Олимпиакос приказва за бъдещето си, откакто правата му бяха добити от Сакраменто Кингс.

Везенков ще укрепи съставът ни за дуелите против Литва и Босна и Херцеговина. " Лъвовете " са на третото място в групата с идентичен актив от 5 точки с Чехия, само че баскетболистите ни имат по-добър баланс в директните мачове.

Към идващия стадий на квалифкациите не престават първите три тима.

" Радостен съм и се усещам добре. Психически и физически съм добре. Мисля, че можем да победим Литва. Моята мотивация е да напълним залата и да потвърдим, че баскетболът в България е на положително равнище ", съобщи Александър Везенков пред Българска национална телевизия.

" Играчите би трябвало да създадат по този начин, че хем да използваме мощните страни на Везенков, хем и да не губят отговорност ", добави селекционерът Росен Барчовски.

Везенков е поласкам и от вниманието на Сакраменто Кингс към него и е удовлетворен, че тимът от НБА закупи правата му от Кливланд.

" Най-радостното е, че правата ми отидохо в тим, който в действителност се интересува от мен. За момента имам контракт с Олимпиакос, усещам се доста добре там ", сподели още Везенков.

Везенков разкри рецептата за чудесния си сезон в Евролигата. Каква е тя ще разберете в неделя от 12:30 часа в предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия 1!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР