Баскетболната легенда Тони Паркър най-вероятно ще стане президент на футболния

...
Баскетболната легенда Тони Паркър най-вероятно ще стане президент на футболния
Коментари Харесай

Баскетболна легенда оглавява "Олимпик" Лион

Баскетболната легенда Тони Паркър най-вероятно ще стане президент на футболния " Олимпик " Лион откакто изтече мандатът на клубния началник Жан-Мишел Олас през 2023 година

Олас, който няма желание да се кандидатира още веднъж за поста, персонално е показал четирикратния първенец от НБА за собствен правоприемник. Самият Паркър удостовери слуховете в изявление пред The Undefeated .
Официално: ПСЖ е първенец на Франция Отборите на "Амиен " и "Тулуза " изпадат
" За мен ще бъде чест. Никога не съм си представял, че ще бъда почетен с сходна. Това е една прелестна опция. " Олимпик " Лион е в Топ 50 на света, има отлична инфраструктура и огромен бюджет. Смятам, че организацията ще бъде на равнище ", разяснява Паркър - мажоритарен притежател на френския отличник АСВЕЛ Лион-Вильорбан, който взе участие в баскетболната Евролига.



В забележителната си кариера Паркър стана първенец в НБА със " Сан Антонио " през 2003, 2005, 2007 и 2014 година, като носи екипа на " Спърс " в продължение на 17 години. Гардът победи и с Франция на европейското състезание през 2013 година

" Аз в действителност започнах с футбол на 6-годишна възраст. Тренирах три години. И до ден сегашен играя футбол и имам доста познати в този спорт. Тиери Анри ми е непосредствен другар, участва и на сватбата ми. Футболът постоянно ще бъде част от моя живот ", споделя Паркър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР