Баскетболна Европа ще има нов крал! Досегашният шампион и хегемон

...
Баскетболна Европа ще има нов крал! Досегашният шампион и хегемон
Коментари Харесай

Кралят е мъртъв! Словения прободе Испания право в сърцето

Баскетболна Европа ще има нов крал! Досегашният първенец и хегемон на Стария континент Испания сдаде трона, като това се случи след обществена екзекуция от страна на Словения и 92:72 в първия полуфинал на ЕвроБаскет 2017. Бившата югорепублика надигра трикратните първенци по всички индикатори и за наслада на правилните си почитатели по трибуните в “Синан Ердем Доум” продължи към първия в историята си край на този шампионат.

Словенците вкараха нещата в мечтаната от тях посока рано-рано през дуела, а като се изключи че изпълняваха съвършено тактическите инструкции на треньора Игор Кокошков, те стреляха убийствено добре за три точки. Водени от Драгич и Дончич, те вкараха 4 от първите си 6 стрелби от отдалеченост, повеждайки с 16:10, а след една четвърт преднината им бе 6 точки - 25:19.

Въпреки че испанците се посъвзеха с подновяването на играта, Словения продължи да постанова своята воля. Въпреки положителните начални минути, след които първенците на ЕвроБаскет 2015 смъкнаха изоставането си до единствено две точки при 35:33, Клемен Препелич излезе на сцената и оказа помощ на родината си да удържи фронта - 49:45 на полувремето след 10/15 от тройката през първото полувреме.

В третата част за едвам повторно в шампионата Испания изоставаше с 10 точки, а най-лошото за тях и най-хубавото за противника занапред предстоеше. Две минути и половина преди края на третата четвърт Словения към този момент водеше с 67:52, а след 30 минути игра Словения към този момент бе с единия крайник на финала след 73:57.

Словенското показно не спря, като в заключителната част разликата надвиши 20 точки, а Лука Дончич пропусна да се поздрави с “трипъл-дабъл”. Все отново финалното цифрово изражение бе заковано навръх кота “20” - 92:72 и справедливо словенско класиране за първи край в историята на страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР