Баскетболистите на пловдивския Академик Бултекс 99 показаха, че уменията им

...
Баскетболистите на пловдивския Академик Бултекс 99 показаха, че уменията им
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 с открит урок по родолюбие

Баскетболистите на пловдивския Академик Бултекс 99 демонстрираха, че уменията им се простират надалеч отвън спорта. Те демонстрираха забележителни познания на открития урок по история и родолюбие с децата в СУ „ Никола Вапцаров “.

Поводът за събитието, проведен взаимно от управленията на клуба и на учебното заведение, бе идният народен празник 3 март. Учениците изпълниха кинозалата в образователното заведение, а открития урок се трансформира в неповторима страст за тях. Присъстваха също и състезателки от женския волейболен отбор на Марица, водени от капитанката Радосвета Тенева, както и кметът на регион Северен Ральо Ралев. В залата бяха и треньорите на мъжкия тим Асен Николов и Йордан Янков, които очевидно бяха подготвили чудесно възпитаниците си за тестването.

По трима състезатели от Академик Бултекс 99 заформиха два тима – „ Свобода “ и „ Независимост “. В първия бяха капитанът Станислав Ваклинов, Мартин Дурчев и Васил Бачев, а във втория – Васил Михайлов, Паулин Жардим и Митко Димитров. Те трябваше да дават отговор на въпроси, свързани с Освобождението на България, исторически персони и паметни моменти от историята на страната ни. Децата в залата пък си избраха любимци и оформиха гръмогласни агитки, които подкрепяха и двата тима.

В извънредно оспорваната борба на знанията успеха завоюва тим “Независимост “, а в края всички изпяха химна на България. Не забравяйте, че тези момчета са от един обор, а „ Свобода “ и „ Независимост “ вървят дружно, обърна се към учениците директорката на учебното заведение Елена Александрова. Районният кмет Ральо Ралев бе прелестно сюрпризиран от знанията на баскетболистите и от цялото събитие и даде обещание по-голям награден фонд за идващото издание.  Хора от залата пък се чудеха дали състезателите учат история сред тренировките. След края децата от учебното заведение се изредиха за подписи и фотоси с баскетболистите на пловдивския отбор. Ръководството на отбора пък раздаде на учениците безвъзмездни билети за мача против Башкими от Балканската лига във вторник от 18 часа в Колодрума.

Идеята ни беше да покажем на децата, че спортът е част от културата, сподели спортният шеф на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова. Избрахме СУ „ Никола Вапцаров “, тъй като директорката Елена Александрова е отворена към сходни мероприятия. Децата видяха, че състезателите не се интересуват единствено от спорт, вълнуват ги и други неща, добави Тина Димитрова
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР