Баскетболистите на Бостън селтикс се доближиха на една победа от

...
Баскетболистите на Бостън селтикс се доближиха на една победа от
Коментари Харесай

"Бостън" се доближи на една победа от големия финал в НБА

Баскетболистите на " Бостън селтикс " се приближиха на една победа от огромния край в НБА. " Келтите " надиграха " Кливланд кавалиърс " с 96:83 вкъщи и поведоха с 3:2 във финала на Източната конференция.

Тимът на Брад Стивънс ограничи Леброн Джеймс до едвам две точки в последната четвърт и записа десета победа от 10 домашен мача в тазгодишните плейофи. " Kливланд " позволи пета загуба в осмото си посещение в директните елиминации този сезон.

" Бостън " ще има две благоприятни условия да постави завършек на превъзходството на тимовете на Леброн Джеймс в Източната конференция. Първата ще е на 26 май от 3.30 ч. в Кливланд. Ако се стигне до заключителен седми дуел, двата тима ще се завърнат в Бостън на 28 май.

" Келтите " преследват първо присъединяване във финалите от 2010 година " Кливланд " пробва да стигне до огромни конфликт за четвърта поредна година. За задачата обаче " кавалерите " би трябвало да станат първият тим в историята, обръщал плейофна серия против " Бостън " от 0:2.



Новобранецът Джейсън Тейтъм беше най-резултатен за успеха на " Бостън " с 24 точки. 20-годишното крило приключи с 47% успеваемост в стрелбата от игра, а към точковия си актив добави седем битки, четири асистенции, четири откраднати топки и два чадъра.

Тейтъм записа деветия си мач с над 20 точки в тазгодишните плейофи. Ако го направи още един път, той ще изравни паметния връх на Карим Абдул-Джабар за най-вече плейофни дуели с 20 и повече точки от новобранец.

" Наслаждавам се на тези огромни моменти, на огромните мачове. Това са миговете, в които най-вече се развличам. Плейофите карат играчите да покажат най-хубавото, на което са способни ", сподели Тейтъм.

Jayson Tatum posts 24 PTS, 7 REB, 4 AST, 4 STL to fuel the @celtics Game 5 home W!

At 20 years and 81 days old, Jayson Tatum is now the youngest player in NBA History to score at least 20 points in a conference finals game.#CUsRise#NBARooks#NBAPlayoffspic.twitter.com/kYlCiCFaCH
— NBA (@NBA) 24 май 2018 година

Ал Хорфорд добави 15 точки и 12 битки за триумфа на " Бостън ". Джейлън Браун приключи със 17 точки, а Маркъс Морис и Маркъс Смарт се включиха с по 13 точки от пейката.

" Бостън " завоюва първата четвърт с 32:19 и до края не изпусна мача от надзор. Във втората четвърт " Кливланд " съумя да редуцира изоставането си до осем точки, само че това беше оптималното, което реализира в този дуел.

През второто полувреме домакините поддържаха задатък към 15 точки, а при започване на последната четвърт разликата доближи 21 точки. " Бостън " записа трета доста безапелационна домакинска победа в серията след 108:83 в първата среща и 107:94 във втората.

" Чакаме с неспокойствие опцията да се опитаме да стигнем до седми мач. От нас зависи дали ще се върнем тук за още един дуел ", сподели Джеймс, който още веднъж беше над всички в състава на " Кливланд ".

Лидерът на " кавалерите " вкара 26 точки при 50% успеваемост в стрелбата от игра и добави 10 битки и пет асистенции. В последната четвърт обаче той се умори, а нито един от съотборниците му не съумя да му окаже помощ в офанзива.

Кевин Лав означи 14 точки, а нито един от останалите не надвиши осем. В трите гостувания в Бостън гардовата линия на " Кливланд " има приблизително по 7 точки на мач при 20% успеваемост в стрелбата.

В мач №5 " кавалерите " бяха по-ефективни в стрелбата за две точки, само че вкараха единствено девет от 34-те си опита от тройката и пропуснаха цели седем от 19-те си наказателни изстрела. Баскетболистите на " Бостън " означиха четири тройки повече и бяха точни при 21 от 23-те си заставания на наказателната линия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР