Баскетболистът на Балкан Алекс Симеонов бе сред най-резултатните за своя

...
Баскетболистът на Балкан Алекс Симеонов бе сред най-резултатните за своя
Коментари Харесай

Алекс Симеонов: Можем и още, но просто не ни се получи

Баскетболистът на Балкан Алекс Симеонов бе измежду най-резултатните за своя отбор при загубата от Клуж (76:86) във ФИБА Къп. Българският първенец отпадна от конкуренцията, а крилото изясни и аргументите за провалянето.

“Първо желая да поздравя тима на Клуж. Те пристигнаха подготвени за този мач и мисля, че са свършили доста добра работа на техния скаутинг. Използваха мощната им страна, центровете им ни сътвориха доста проблеми, направихме доста фаулове и мисля, че това сътвори дребен проблем за нас още при започване на мача. Във втората част се борихме и дадохме всички от себе си, с цел да се представим добре пред нашите почитатели, само че през днешния ден това не беше задоволително и Клуж взе триумфа “, съобщи Симеонов пред bgbasket.com.
 Балкан не съумя вкъщи против Клуж Според него това, че Балкан трябваше да гони наложителна победа с над 12 точки, не е повлияло отрицателно на него и съотборниците му на старта на срещата. „ Не бих споделил, че е имало напрежение в нашия тим. Аз персонално не усетих. Те в действителност започнаха доста мощно. Използваха техния център Планинич, който е потвърдил се център в Евролига, много по-здрав физически от нас. Натрупахме няколко фаулове, на тях им се отвори играта. Направихме няколко неприятни набези, оттова те имаха един напредък, ние не. Не мога да си го обясня. Има такива мачове. Случва се. Смятам, че през по-голямата част от мача се борихме много. Опитахме се да свалим разликата. Те имаха 25 неточности и това не е тъй като ние сме стояли. Старахме се много, опитахме да обърнем мача, само че през днешния ден по този начин се развиха нещата за жал. “

„ Не считам, че загубата е поради слабото ни начало. Както видяхте, Берое също имаше извънредно начало против нас, по-късно се подвигнаха и ни победиха. Те са класен тим. Знаят по какъв начин да употребяват техните плюсове. Имаха удобна преднина, играеха умерено. Раздаваха си топката. Имаше някои отсъждания, които също им дадоха лек подтик. Те са просто добър тим. Ние направихме това, което можехме за момента. Смятам, че можем и още, само че просто през днешния ден не се получи “, сподели още баскетболистът.
 Йовица Арсич: Отборът не е сработен задоволително Той направи и равносметка на представянето на тима в шампионата: „ Много са факторите да не продължим с положителни резултати след триумфа над Енисей. Имахме доста тежко пътешестване с рейс до Клуж, като пътят беше беше 13-14 часа. Върнахме се назад, имахме тежки мачове в България. Клуж там ни надигра също, играха сносно против нас. След това имахме пътешестване до Сьодертеле. След това пътешестване до Красноярск - три гостувания се събраха на положителни тимове. Отбори с съвсем две съсловия над тимовете в нашето състезание. Много неща се натрупаха. Ние давахме всичко от себе си всеки мач. Не знам по какъв начин се е видяло в профил. Аз считам, че се борихме много. Опитахме се да търсим успеха, само че това е спортът. Някога печелиш, различен път губиш. "

Алекс Симеонов се причисли към „ зелените “ след старта на сезона, само че показа, че добре е познавал всички в тима и преди този момент. „ Аз се усещам добре в тима на Балкан. С по-голямата част от тези момчета съм бил в национални тимове, в Левски също. С българите се познавам сносно. Знам атмосферата в Ботевград каква е с почитателите. Тук градът действително живее с баскетбола. Знаех за господин Арсич от мои съотборници. Дойдох квалифициран и знаех какво ме чака. Чувствам се прелестно тук. Опитваме се да се сработим и да играем по-добре всеки мач “, приключи той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР