Баскетболистът Енес Кантер твърди, че е в списъка на издирваните

...
Баскетболистът Енес Кантер твърди, че е в списъка на издирваните
Коментари Харесай

Дават 500 000 долара за главата на баскетболист заради критики към Ердоган

Баскетболистът Енес Кантер твърди, че е в листата на търсените от Интерпол лица, а за главата му се дават 500 000 $. Причината да попадне в листата на организацията за интернационално търсене е поради рецензиите му към турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Той съобщи в изявление за " Basquenews ", че заради това не може да играе баскетбол и че би трябвало да уведомява американското Федерално бюро за следствие (ФБР) постоянно преди да напусне Съединените щати.

Турските управляващи считат Кантер за терорист поради поддръжката му за Фетхуллах Гюлен и рецензиите му към президента Ердоган.

Вярно е, че за главата ми се дават 500 000 $. Когато се биете с деспот, те ще създадат всичко, с цел да ви накарат да млъкнете. Изнудването на американски жител е необикновено и демонстрира характера на турския президент Ердоган. В момента имам право да пътувам единствено до 29 страни по света, тъй като името ми е в листата на Интерпол. Където и да отида, би трябвало да рапортувам на ФБР, само че знам, че свободата идва с последици и не скърбя ", призна Кантер.
 Хакан Шукур: Ердоган ми взе всичко!
Хакан Шукур: Ердоган ми взе всичко!

" Сега се понечвам с всичко изначало "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР