Баскетболистът Чавдар Костов коментира двубоите на България с Кипър и

...
Баскетболистът Чавдар Костов коментира двубоите на България с Кипър и
Коментари Харесай

Чавдар Костов: Везенков определено е ключов играч за националния ни отбор

Баскетболистът Чавдар Костов разяснява дуелите на България с Кипър и Португалия. Националите ни се върнаха с победа и загуба в мачовете от предварителните квалификации за Европейското състезание през 2025 година, като провалянето пристигна точно от португалците.

" Със сигурност остава неодобрение. Бяхме се настроили да изиграем прекрасен мач в Португалия и да вземем успеха, само че може да се каже, че и загуба с дребен резултат до някаква степен ни устройва. Не можахме да отговорим на тяхната игра. В Кипър беше почти същото. Те играха много твърдо, само че успяхме да запазим разликата до края на мача ", показа той.

" Ние имаме самочувствието. Трябва да се концентрираме в тези 2-3 месеца до идващите мачове, да работим и да се запазим здрави, с цел да се съберем в този състав февруари месец ", добави Чавдар Костов.

Баскетболистът бе запитан и за опцията Везенков да се включи в националния тим за идните мачове през февруари месец.

" Ако може да се включи ще е доста добре. Виждате по какъв начин се показва в Евролигата. Той е на доста високо равнище, играе доста добре и е в неповторима форма. Със сигурност той е доста основен състезател за националния ни тим. Ако успее да се включи несъмнено ще бъдем малко по-спокойни в идващите мачове "

" В Португалия не чакахме те да играят по този начин. Надявам се в идващия мач против тях да покажем по-добра игра и да спечелим ", приключи Костов.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР