Баскетболен клуб Левски Лукойл бе награден за най-добър отбор на

...
Баскетболен клуб Левски Лукойл бе награден за най-добър отбор на
Коментари Харесай

Баскетболният Левски Лукойл бе награден за отбор на месеца

Баскетболен клуб Левски Лукойл бе награден за най-хубав тим на месец октомври в обичайна анкета на Пресклуб България. Възпитаниците на треньора Константин Папазов заслужиха оценката със мощните си игри в Националната баскетболна лига и Купа ФИБА Европа през миналия месец, като изпревариха в анкетата различен баскетболен отбор - Балкан Ботевград, както и националният тим по спортна аеробика, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Наистина ние и октомври, и ноември изиграхме доста мощно един много тежък интервал, в който трябваше да се изиграят седем мача в България и шест мача в Европа. Радвам се, че в тази сгъстена и натоварена стратегия, на всеки три дни успяхме да извадим максимума и да спечелим групата, което с оглед противниците е много влиятелно, да успеем да надиграем в България всички свои съперници и по този метод да получим вашето доверие. Много ми се желае и отсега нататък да продължим по този метод да играем. Логиката е, че тимът във всички случаи е с много нови играчи и във времето би трябвало да подобряваме и класата си, и играта си. Така че тези резултати и тази премия, която получаваме като самопризнание от вас, единствено могат да бъдат спомагателен тласък да продължаваме напред и да развиваме тима ", разяснява Папазов след награждаването през днешния ден.

Капитанът на отбора Асен Великов също счита, че занапред тимът ще разпростира още от капацитета си. " Радвам се, че успяхме през това малко време, откогато тимът е събран, да реализираме тези победи. Смятам, че занапред ще играем все по-добре. Благодарим за тази чест, която имаме, да бъдем определени за тим на месеца. Вярвам и се надявам, че идващите месеци ще играем много по-добре и ще продължим сполучливото показване, както в България, по този начин и в Европа. Мисля, че занапред ще демонстрираме все по-добра игра ", показа той.

Папазов показа, че на този стадий смята състава си за приключен и няма потребност от нови играчи на нито една позиция. " Аз на този стадий като треньор не виждам аргументи да търсим нои играчи. Отборът играе добре. Ако не се случи нещо чрезвичайно, за което не желая изобщо да си помислям, няма причина. Отборът е добре окомплектован, всяко добавяне някоя нова фигура може да докара до дисбаланс. На този стадий няма нужда. Когато играем добре и побеждаваме своите противници с добра игра, а не със състезателен късмет, не виждам и на коя позиция би трябвало да търсим усилване. Поне към днешна дата и нека ориста не ни предложи някаква изненада ", сподели наставникът на Левски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР