Бащата на загиналия в катастрофа Тодор Бараков издирва свидетели, които

...
Бащата на загиналия в катастрофа Тодор Бараков издирва свидетели, които
Коментари Харесай

Бащата на загиналия в катастрофа Тодор Бараков търси свидетели на гонки и дрифтове с участието на Маринашки

Бащата на починалия в злополука Тодор Бараков търси очевидци, които са виждали виновника за нещастието Петър Маринашки да взе участие в дрифтове и гонки в града. През април Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата, с която  Маринашки е наказан на пет години отнемане от независимост. Освен това, подсъдимият е лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от осем години. На 11 ноември 2020 г.   района на село Кадиево, Маринашки е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и  е предизвикал гибелта на Тодор Бараков и Виктор Василев, както и междинна телесна щета на Николай Лисков, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции – марихуана.
Прочетете още
Основна причина за произшествието е загубата на надзор над автомобила. То е открито от показанията на голям брой очевидци, разпитани по делото. Като отегчаващи отговорността условия са признати предходните нарушавания на разпоредбите за придвижване, за които подсъдимият е глобен, в това число и позволени две леки катастрофи по негова виновност с материални вреди. Събрани са доказателства за присъединяване му в нерегламентирани съревнования с други коли. Освен това, подсъдимият преди произшествието е  управлявал лекия автомобил с превишена скорост, която не е в причинна връзка с случая, само че също е взета поради при установяване размера на наказването.

Тодор Бараков - татко апелира присъдата пред Върховния касационен съд, като счита, че тя е прекомерно ниска за отнетите два живота, а също така е безапелационен, че младежът предизвикал злополуката, не изпитва виновност за случилото се. 

Днес той разгласява следния пост в профила си: 

" Приятели,

Този видеоклип, показващ рисково шофиране на Петър Маринашки с качени два крайници на прозореца на предната врата на автомобила, съм го разгласил в профила ми, както и беше излъчен обществено в електронните издания на „ Трафик нюз ”, „ Марица ” и по малките екрани 7/8 и БТВ. По мотив този клип, както и други такива клипове с негово присъединяване, показващи гонки, среднощни съревнования и карания, в това число и на пътя Йоаким Груево-Кадиево, където Тошко и Виктор откриха гибелта си, поради шофирането на Петър Маринашки, сезирах Началника на Сектор „ Пътна полиция ” – Пловдив, с искане те да извършат инспекция. Беше извършено следствие по сигнала ми и бяха разпитани всички участници в клиповете.На Петър Маринашки е бил връчен сигнален протокол, поради рисковото му шофиране и гонките. Началникът на „ Пътна полиция ” – Пловдив ме уведоми с преднамерено писмо, че служебно е открил данни за сезиране на прокуратурата и е изпратил, по собствен почин, преписката, ведно с негова докладна, с цел да вземе прокуратурата отношение по случая. С Постановление от 07.11.2022 година, издадено по пр.пр.№ 2992 от 2022 година, Апелативна прокуратура – Пловдив е образувала досъдебно произвеждане за хулигански дейности и прояви, изразени посредством дейностите, снимани в клиповете. Образуването на досъдебно произвеждане значи, че са покрити основанията, за следствие на осъществено закононарушение. Разследването продължава и понастоящем се прави от РПУ – Стамболийски.

Приятели,

Моля, в случай че някой от Вас има данни или непосредствени усещания за провеждани гонки, дрифтове и съревнования, с присъединяване на Петър Маринашки, да се свърже с мен посредством facebook или с Галина Илчева, майката на Тошко, на телефон 0885384849.

Молим всички хора, които имат храброст, съвест и персонална отговорност и знаят за такива гонки и карания, да проявят гражданска интензивност и да дадат свидетелски показания в полицията.

Т.нар. „ гонки ” са предвестници на сходни нещастия, от каквито бяхме сполетени – да си загубим децата от дрогирания Петър Маринашки. Ако си мълчим, ние подхранваме цинизма на дрифтаджиите и участниците в гонки, а това води до хиляди починали почтени жертви и ранени в пътнотранспортни катастрофи всяка година. Че са цинични до безочливост, видяхме в правосъдно съвещание, където Петър съобщи пред съда, че на клипа не е той! Пред най-малко двадесет индивида в залата, които персонално го познаваме! Сигурно е клониран негов близнак?!!!! Безочие, граничещо с безсрамие!

Борбата с това толкоз зловредно събитие стартира със съвестта, морала и отговорносттта на всеки един от нас. Защото никой не е предпазен от изродите на пътя, които пият, дрогират се, качват се зад кормилото на автомобила и убиват хора!Но всеки от нас може да помогне в битката против тях, с цел да са по-малко без време отишлите си от този свят почтени душички! "

Видео:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР