Бащата на трите деца, които с години били държани като

...
Бащата на трите деца, които с години били държани като
Коментари Харесай

Социалните от „Люлин“: Бащата лъжеше, че ходят на училище

Бащата на трите деца, които с години били държани като заложници от личните си родители, лъгал полицията, че трите сестри посещават учебно заведение. Това описаха пред ефира на „ Здравей, България” по NOVA специалисти от общината, които имат задължението да наблюдават изпадналите от просветителната система деца.

Повдигнаха обвинявания за ликвидиране на родителите на децата, държани в плен

Убиха мъжа, разкрил, че девойки живеят затворени в апартамент

Обяснението на родителя били обещано пред кварталния служител на реда в „ Люлин”, откакто общинските управляващи забелязали, че девойките не са ходили нито на детска градина, нито на учебно заведение.

Те посетили адреса два пъти. Първият път никой не отворил, а по време на втория съседите споделили, че не са виждали деца. Общинарите обясниха, че към оня миг са нямали съображение да викат полиция.

Експертите са безапелационни, че отговорността за това децата да вървят на учебно заведение е напълно на родителите, а околните им би трябвало да подават сигнали при подозрения за нещо неправилно.

В случая със сестрите, държани под ключ, помощ пробва да им окаже техният дядо. Той споделя злокобната история на фамилията на щерка си пред камерата на „ Съдебен спор”.

Според съседи, той „ бил ял пердах от личната си щерка “, само че от полицията са безапелационни, че не са получавали нито една тъжба. Имало сигнали само от родителите – един против различен.

От „ Закрила на детето “ изясняват, че никой не отворил на адреса, а те самите нямали учредения към оня миг да изискат подпомагане.

Веднага по-късно мъжът изчезва. Намерен бе погубен преди два дни на общ балкон на блока. За закононарушението са упрекнати родителите на внучките му.

Две от децата въобще не споделят, те към този момент са настанени в спешен център.

„ Когато се вижда, че родителят е изпаднал в мъчно състояние, обществените би трябвало да влязат в дома и да се опитат да оказват помощ. Една система е толкоз мощна, колкото е най-слабият нейн елемент”, разяснява проблема детският психолог Младен Владимиров.

Той е безапелационен, че при сходен случай обществените би трябвало да влязат и да създадат оценка и да намерят метод по какъв начин да поддържат това семейство. Психологът не скри възмущението си от обстоятелството, че ефирен екип съумява да беседва с проблематичното семейство от „ Люлин”, а „ хора с десетилетия експертиза не са могли”.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР