Бащата на трите деца, които с години били държани като

...
Бащата на трите деца, които с години били държани като
Коментари Харесай

Бащатат от Люлин, лъгал полицията, че трите сестри посещават училище

Бащата на трите деца, които с години били държани като заложници от личните си родители, лъгал полицията, че трите сестри посещават учебно заведение. Мъжът споделил това на кварталния служител на реда в „ Люлин ”, откакто общинските управляващи забелязали, че девойките не са ходили нито на детска градина, нито на учебно заведение. Това обясниха специалисти от общината, чието обвързване е да „ връща ” в класната стая изпаднали от просветителната система деца.

Последните им визити на адреса на фамилията били в края на октомври и началото на ноември. Тогава обаче никой не отворил врата на жилището, сред чийто стени трите сестри – на 13, 14 и 18 година, на процедура са прекарали целия си живот. Съседите пък споделили на общинарите, че не познават такива деца.

Експертите от Община Люлин показаха мнение, че отговорността за това децата да вървят на учебно заведение е напълно на родителите, а околните им би трябвало да подават сигнали при подозрения за нещо неправилно.

В случая със сестрите, държани под ключ, помощ пробва да им окаже техният дядо. Той споделя злокобната история на фамилията на щерка си пред камерата на „ Съдебен спор ”. Веднага по-късно мъжът изчезва. Намерен бе погубен преди два дни. За закононарушението са упрекнати родителите на внучките му.„ Когато се вижда, че родителят е изпаднал в мъчно състояние, обществените би трябвало да влязат в дома и да се опитат да оказват помощ ”, разяснява проблема детският психолог Младен Владимиров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР