Бащата на популярната поп изпълнителка и съпруг на актрисата Анета

...
Бащата на популярната поп изпълнителка и съпруг на актрисата Анета
Коментари Харесай

Бащата на Блослава лежал в затвора


Бащата на известната поп изпълнителка и брачен партньор на актрисата Анета Сотирова - психиатърът доктор Борислав Стоянов бил тикнат в пандиза при започване на 80-те поради контрабанда на кожени палта от Турция за Съветския съюз. Лекарят от клиниката за наркомани в Суходол обаче е по-известен не с специалността си на доктор, а с бизнес плановете си, писа „ Таблоид “.

В златната епоха на соца – в края на 70-те, Стоянов попада в бохемската компания на Иван Славков-Батето и на Янчо Таков. По това време първият е общоприет шеф на Българска национална телевизия, а вторият – е измежду водещите публицисти в малкия екран и основател на предаването „ Всяка неделя”. Доктора, както е прочут бащата на Белослава, употребява своя бизнес усет, с цел да натрупа пачки, защото счита, че медицината не му носи задоволително пари. Заедно със сина на комунистическото великолепие – Пеко Таков – член на Политбюро и зам.-председател на Държавния съвет, вземат решение да завоюват пари като купуват палта от капиталистическа Турция и ги продават в братския Съюз на съветските социалистически републики, където търсенето на черния пазар е огромно. Освен това явно Янчо и аверът му са разчитали на високопоставения партизанин Пеко Таков, който също така е бил и министър на търговията.

И журналистът, и психиатърът били уверени, че ще създадат страховит удар, продавайки турските кожени палта в Съветския съюз и потривали предостатъчно лице, смятайки, че без особени старания, ще завоюват големи за времето си пари. Бохемите мечтаели да похарчат парите за разточителен живот. Сделката била утвърдена от техния наставник Батето и с негово познание те отпътували за Турция да направя алъш-вериша. Социалистическа България гледаше да поддържа естествени връзки с капиталистическа Анкара, макар Възродителния развой на Българска комунистическа партия против българските турци и по тази причина границата бе отворена, още повече, че търговците Таков и Стоянов пътували с дипломатически коли.

През 1981 година, на връщане от южната ни съседка, обаче били арестувани на „ Капитан Андреево”, а по-късно и наказани за контрабанда, като излежали присъдата си в пандиза. Създателят на „ Всяка неделя” твърди, че историята е раздухана, не ставало дума за контрабанда, а всичко било интензивно мероприятие на Държавна сигурност и избрани кръгове в Централен комитет, с цел да бъде отстрелян татко му Пеко Таков. Което и се случва в последна сметка.

Плейбоят правоприемник на комунистическия придворен търка наровете две години и половина. Също толкоз време лежи в пандиза и брачният партньор на Анета Сотирова. За разлика от някогашния мъж на Лили Иванова, който с ненаситност разяснява „ кожената афера”, Доктора по никакъв начин не е сладкодумен по тази тематика. Пред познати споделял, че с помощта на това, че бил психиатър изтърпял лишаването си от независимост.

Със сигурност обаче затворническата контузия не е нищо спрямо това, което бащата на Белослава изживява преди 20 години. Родителите на доктор Стоянов - пенсионирани учители, са открити заклани в дома им във Враца. Като причинител на кървавото закононарушение тогава управляващите заподозряха, а след това осъдиха тяхната слугиня Виолина. Според мълвата в града обаче тя била единствено изкупителна жертва и ставало дума за почистване на сметки със сина им. По това време мъжът на Анета Сотирова към този момент развиваше сериозен бизнес, стартирал в зората на демокрацията с общи планове с Илия Павлов. Двамата в началото се занимават с импорт на уиски, а Борислав и Анета даже кумуват на църковната женитба на Илия и Дарина Павлови.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР