Бащата на починалия от коронавирус 19-годишен Христо - Иван Денев

...
Бащата на починалия от коронавирус 19-годишен Христо - Иван Денев
Коментари Харесай

Бащата на починалия абитуриент: В болницата заразяват с COVID-19

Бащата на умрелия от ковид 19-годишен Христо - Иван Денев с поредна порция обвинявания против медиците във великотърновската болница, като съгласно него реаниматорите там преднамерено се заразявали здрави пациенти.

Въпреки че преди няколко дни юристът разгласи, че ковид няма и всичко било една машинация за точене на пари и изпробване върху здравето на пациентите, през днешния ден той твърди, че точно анестезиолозите в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов " не спазвали наложени защитни ограничения.

"Нормално ли е във Филевата мъртвилница коронаотделението да е посред другите? Нали концепцията е да бъде оптимално отдалечено и обезопасено? Нормално ли е така наречен реаниматори - гробари да обслужват бъдещите мъртъвци с Covid и в същото време да вършат интервенции насреща, в хирургията? Къде са ограниченията и карантините? ", пита Денев, представен от Блиц.

И упорства всичко това да бъде разследвано, в това число от прокуратурата и ДАНС. Самият правист има намерение самичък да сезира способените органи, измежду които съгласно него са и КПКОНПИ и Национална агенция за приходите.

Болницата в остарялата столица и все още се ревизира от държавното обвиняване, тече и инспекция от Медицинския контрол за нарушавания на етичните правила при лекуването на Христо, който издъхна от инфекцията на 1 август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР