Бащата на починалата Деница Такева – дългогодишният журналист от БНТ

...
Бащата на починалата Деница Такева – дългогодишният журналист от БНТ
Коментари Харесай

Иван Такев скърби за дъщеря си: Изминаха 40 тягостни дни без нашата Деничка звездичка

Бащата на умрялата Деница Такева – дългогодишният публицист от Българска национална телевизия Иван Такев, скърби за нея в прочувствена обява във фейсбук профила си:

„ Изминаха 40 тягостни дни без нашата Деничка звездичка! Това дете беше погалено от бога да озарява със своето зарево и наличие! Може би и по тази причина господ толкоз бързо я прибра при себе си! Там където влезеше, всичко към нея сияеше! Не инцидентно споделят, че името предопределя индивида.!

Същество, което търсеше обич и създание, което обилно даряваше обич! Същество, което беше родено за водач, което не се спираше пред никакви компликации и с изобилен оптимизъм ги преодоляваше. Същество отдадено на духовността и науката!

Такава беше моята, нашата Дени. Според езотериците, слер 40-я ден материалната витална мощ на Душата се разпада, тя се освобождава от етерната обвивка и се трансформира в дребна светеща точка. Големината на точката зависи от духовното развиване на индивида. Колкото по-развит в нравствен проект е един човек, толкоз по-голяма е неговата светлина. Но тази светеща точка е жива.

Душата населява друго пространство, наречено Астрал. Душата под формата на светеща точка, има свои сетива и разсъдък. Вярвам в казаното от нейния египетски другар Мохамед, че тялото може да си тръгне, само че душата остава вечно! Не съм езотерик, само че имам вяра, че в небосвода ще грее нашата звездичка! Грей блестящо в небосвода наша звездичке. Твоят неумирим дух и разсъдък ще бъдат постоянно с нас. Безкрайно те обичаме и ще те носим в сърцата си! “.

През август на 40-годишна възраст умря председателката на Българското египтологическо общество Деница Такева.

В продължение на години тя подкрепя с активността си развиването и популяризирането на египтологията у нас и предизвиква взаимоотношенията сред София и Кайро.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР