Бащата на малтретираното петгодишно дете от Пловдив ще се бори

...
Бащата на малтретираното петгодишно дете от Пловдив ще се бори
Коментари Харесай

Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив не знае къде е синът му

Бащата на измъчваното петгодишно дете от Пловдив ще се бори за цялостни наставнически права върху сина си. Пред Българска национална телевизия Венислав Алексиев съобщи, че не знае тъкмо къде се намира детето му и не е допускан от обществените служби да го вижда. Предстоят и още интервенции, които са нужни за възобновяване на 5-годишното момче.

След изписването на петгодишното грубо измъчвано дете, то е било отведено от обществените служби в Център за настаняване от фамилен вид. Според бащата Венислав Алексиев, той не е виждал момчето към този момент 10 дни:

Българска национална телевизия: Вие знаете ли къде е сина ви сега?

" Мога да кажа, че не знам, въпреки че доскоро видях в единия документ, който получих, че стои адрес на къщата, в която се намира, обаче това на мен не ми способства нищо, тъй като откакто не ме позволяват да го видя, знаейки един адрес не оказва помощ. "

Според юрист Васил Попов, който е процесуален представител на детето, няма правно пояснение за какво бащата сега не е допускан до сина си:

" За да ограничиш нечии права би трябвало да има подобаващ административен акт, правосъден акт или нещо друго като израз на държавно-правна воля за ограничение правото на един родител да си види детето. Дори да има мярка за протекция, тя би трябвало да обезпечи ползите на детето, а не да бъде лишавано от родителска грижа. "

Детето се възвръща добре, само че му предстоят още интервенции.

" След 6 месеца следва втора интервенция, която към този момент е за покриване на мястото на главичката, която е без коса, с цел да може да се направи по-късно може би трета интервенция, която е за фоликули и единствено докторите могат да кажат по-късно по какъв начин и какво ", сподели Венислав Алексиев - татко на детето.

Предстои дело за привременни ограничения на детето, като бащата съобщи, че ще продължи да се бори за цялостни наставнически права:

" Да, това е задачата ми все още, дружно с желанието да си прибера детето при мен, тъй като задоволително то е размотавано насам натам, 4 години в Германия и година и половина с майката в България и в този момент, в случай че остане както " Закрила на детето " желаят от 3 до 6 месеца при тях в България, той ще е тотално раздробен и най-после няма да знае най-малко съгласно мен, ОК, аз къде съм?! "

Очаква се отговор от обществените служби за какво бащата не е допускан до детето и дали ще има удължение на мярката. Към момента майката също няма достъп до детето. Ще предявят иск за удължение на мярката на протекция върху детето.

Репортаж: Галена Паскова, Васил Кръстев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР