Бащата на Кирил Петков се оказа майстор на бойните изкуства.

...
Бащата на Кирил Петков се оказа майстор на бойните изкуства.
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Бащата на Кирил Петков участва в боеве

Бащата на Кирил Петков се оказа занаятчия на бойните изкуства. На 63-годишна възраст той продължава да раздава крошета и ритници на тепиха. От младостта си Петко Петков тренира айкидо и е един от пионерите в този спорт в България. Той става част от основаването на първия подобен клуб у нас през 1985 година, а учениците му, които са десетки, се обръщат към него с купата „ сенсей “.

Още по времето на социализма Петко упражнявал интензивно в залите на стадион „ Академик “, където записал и сина си Кирил да посещава уроци по карате, когато навършил 5-годишна възраст, с концепцията да се научи на ред и дисциплинираност. Спортната кариера на премиера в бойните изкуства обаче завършила, когато станал на 15, до момента в който татко му и до ден сегашен държи форма с айкидо. Петко има черен колан, а наследникът му стигнал единствено до кафяв. Приятели от детството на бащата на министър-председателя споделят, че като млад Петков-старши бил с буйна кръв и намерил метод да овладее поривите си точно посредством спорта. Адреналинът явно е в кръвта му и до момента, тъй като и с посивели коси той продължава да живее рисково като юноша.

Бащата на премиера постоянно споделя фотоси от приключенията си с рисков привкус. Скоковете с парашут да вземем за пример са нормална за него активност. За пръв път от облаците се хвърлил преди 30 години, а от този момент почнал да го прави по няколко пъти годишно. Досущ като сина си Петко Петков обича да кара сърф и другите му разновидности на Българското Черноморие, изключително на къмпинг „ Корал “, където цялата фамилия почива повече от 10 лета.

По специалност бащата на Кирил Петков е специалист по биология. Освен учител той е природозащитник, водещ интензивно дела за запазване на природата в Пирин, девствените плажове край морето и застрашените типове. Редовно прави дълги походи и постоянно на тях го съпровождат трите му внучки от сина му Кирил и снахата Линда.

Петко живее в България след дълги години, изкарани в Канада, където и до момента е майката на премиера – Венета. Със брачна половинка ѝ са разграничени, само че са запазили положителния звук и връзки между тях. Във фейсбук пространството на бащата на Петков му се носи популярност на женкар и приятелите му постоянно се майтапят с този факт. Той обаче не обявява интимния си живот.





Петко Петков с сътрудници от айкидото



Петков по време на пердах







Бащата на премиера е сърфист

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР