Бащата на гръцкия блус излиза на сцената на Античен театър

...
Бащата на гръцкия блус излиза на сцената на Античен театър
Коментари Харесай

Йоргос Даларас се възхищава на българските гласове

„ Бащата на гръцкия блус ” излиза на сцената на Античен спектакъл в Пловдив на 2 септември, в продажба са последните билети

„ За първи път срещнах български музиканти, когато Горан Брегович докара в Атина дами, които пеят български национални песни ”, споделя за срещата си с българските гласове Йоргос Даларас. Двамата с Брегович имат публикуван общ албум и неповторим концерт на AVO Session Basel през 2011г., където гръцката звезда си партнира с две от солистките на „ Мистерията на българските гласове ”.

 „ Обаче аз, от малко дете проследявам разнообразни неща в региона и научих от доста рано за Ангелогласните. Те са благ хор, който пее църковни песни и са невероятни. Както и дамите, които пеят с доста високи гласове – тези обичайни български песни, които не знаеш дали са песни, с които оплакват, песни за наслада или песни на тъгата. ”, споделя музикантът в изявление за bTV.

Най-успешният гръцки реализатор в света гостува на сцената на Античен спектакъл, Пловдив на 2 септември от 20.00 часа.  Билетите за концерта му са на изчерпване.  

Самият той има колаборации и дълготрайни партньорства със международни музиканти като Стинг, Дулсе Понтеш, Брус Спрингстийн, Пако де Лусия, Ал ди Меола, Питър Гейбриъл .

„ Тези музикални партньорства започнаха като една фантазия, тъй като като малко дете, когато се занимавах с национална музика, нямаше път, с цел да стигна до тях, и всеки един от тях беше едно благопожелание доста мъчно за реализиране. ”, спомня си музикантът. Но когато дава своите произведения на тези музиканти, те незабавно му дават отговор и го канят в общи планове.

„ Тогава разбрах, че когато искаш нещо доста, е допустимо Вселената да съзаклятничи и да помогне то да се сбъдне ”, споделя Даларас.

За него Пако де Лусия е легенда от детските му години и тъй като още от дребен стартира да свири на китара. Възхищава се на колаборациите му с Ал ди Меола. А по-късно „ гръцкият Брус Спрингстийн ” неведнъж дели сцената с тях. Даралас е прелестен музикант, добър човек и добър другар, обичам го, пък споделя за него самият Пако де Лусия.

С Дулсе Понтеш го свързва трайно другарство, като съпровожда португалката във фадо и латино ритмите. Прочута е общата им версия на нейната буйна O mare e tu ”. А през 2005 година с нея изнасят два превъзходни концерта в Herodes Atticus Odeon в Атина, озаглавени „ Морето и ти ”.

O mare e tu Dulce Pontes & Giorgos Dalaras

https://www.youtube.com/watch?v=T1G0siH6FbQ

Със Стинг пък записват и извършват по международните подиуми емблематичната „ Mad About You ” /известна като Trelos gia Sena на гръцки/, съчетала неповторимите гласове на двамата, лириката на любовната ария и източната страст на гърка . „ Винаги съм се възхищавал на Стинг поради хубавия му глас и песните, които написа. Също и поради публичните му дела ”, споделя Даларас за своя другар.

Концертът на Йоргос Даларас на 2 септември на Античния спектакъл в Пловдив включва подбрани класики от големия му богат репертоар. Гласът на Даларас ще бъде съпроводен от оркестър от духови принадлежности, китари, гръцки бузуки и вокали.

Билети се продават в системата на Eventim в цялата страна, в Пловдив – Билетен център пред Община Пловдив, касата „ МаскАрт “ в ДК „ Борис Христов “, в Туристически информативен център на Римски стадион, каса на Античен спектакъл от страната на АМТИИ и онлайн на Eventim.bg
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР