Бащата на близнаците от Пловдив Митко Дебелаков, които катастрофираха фатално,

...
Бащата на близнаците от Пловдив Митко Дебелаков, които катастрофираха фатално,
Коментари Харесай

Бащата на близнаците от адското меле в Пловдив влезе окован в съда СНИМКИ

Бащата на близнаците от Пловдив Митко Дебелаков, които катастрофираха съдбовно, беше докаран в съда с белезници. Той криеше лицето си и не желаеше да го снимат.

В момента пловдивският съд взема решение дали да го остави в ареста, или да почете молбата му да бъде пуснат на независимост.

Прокурорът по делото Георги Пенев, съобщи, че желае непрекъснат арест, тъй като има заплаха мъжът, който е от ромски генезис, да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Държавното обвиняване не одобри доводите на отбраната, че бащата е спял, а синовете му са откраднали скрития ключ на автомобила и са излезли без негово позволение.



По думите на юриста на Дебелаков, бащата спял в долната стая на къщата, а ключът от возилото бил прикрит на горен етаж. Без да го пита, единият близнак – Огнян, е взел ключа и е тръгнал дружно с брат си.

Защитникът акцентира още, че бащата има чисто правосъдно минало, работи и се грижи за фамилията си.

Самият Дебелаков изиска да излезе под домакински арест, с цел да види децата си. Прокурор Пенев отвърна и сподели, че е всеобща процедура измежду ромите всички да карат без удостоверение за правоуправление, в това число и Дебелаков-старши, който няма брошура.

По време на съвещанието стана ясно, че колата ковчег не е на обвинения, а му е предоставена от комуналната компания, в която работи.

Съдът реши мъжът да остане в ареста.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР