Бащата на 13-годишно момче, заподозряно в в Белград в четвъртък,

...
Бащата на 13-годишно момче, заподозряно в в Белград в четвъртък,
Коментари Харесай

Бащата на 13-годишния стрелец от Белград е обвинен, отрича вина

Бащата на 13-годишно момче, обвинено в в Белград в четвъртък, отхвърли отговорност за нападението, се споделя в изказване на Върховната прокуратура, представено от Ройтерс в петък. Седем души са ранени.

Бащата беше задържан незабавно след случая, защото причинителят е под възрастта за носене на наказателна отговорност в Сърбия. Синът е подложен на психиатричен обзор.

 Ученикът, прострелял деветима в Белград, не е бил под въздействие на опиати Ученикът, прострелял деветима в Белград, не е бил под въздействие на опиати

" По време на чуването обвиненият отхвърли да е направил закононарушението и изложи в детайли отбраната си ", се споделя в известието.

Прокуратурата заяви, че е обвинила бащата, разпознат като Владимир К., в тежко закононарушение против общата сигурност. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до 12 години затвор.

Прокуратурата съобщи още, че ще упорства съдията по предварителното произвеждане да остави Владимир К. в ареста " за попречване на въздействие върху очевидци, повтаряне на закононарушението и заради публично безпокойствие ".

Бащата е обвинен, че е обучавал сина си да борави с оръжия, като го е водил на извършения по цели, " макар обстоятелството, че детето е на 13 години и че сходна активност е... несъответствуваща за възрастта му ".

Освен това се споделя, че Владимир К. е обвинен, че не е обезпечил съответно оръжия и муниции.

" Подозира се, че вследствие на дейностите си на 3 май 2023 година синът му К.К. е съумял да завладее два револвера, с които по-късно е стрелял в учебно заведение ", се споделя в известието.

. При последния случай, който се случи в четвъртък вечерта, въоръжен мъж умъртви осем души и рани 14 по време на пукотевица в три села южно от Белград.

Президентът Александър Вучич предложи преразглеждане на разпоредбите за носене и запазване на оръжие.

 Вучич предложи Вучич предложи " практическо разоръжаване " на Сърбия след всеобщите стрелби
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР