Бащата на 10-годишното британско момиче Сара Шариф сред трима обвинени в убийството й

...
Бащата, мащехата и чичото на 10-годишно момиче, намерено мъртво в
Коментари Харесай

Бащата, мащехата и чичото на 10-годишно момиче, намерено мъртво в нейният дом в Обединеното кралство се явиха в съда по обвинения в убийство, след като бяха арестувани и депортирани от Пакистан

От Associated Press 15 септември 2023 г., 3:52 ч.

ЛОНДОН -- Бащата , мащеха и чичо на 10-годишно момиче, намерено мъртво в дома й в Обединеното кралство, се явиха в съда по обвинения в убийство в петък, след като бяха арестувани и депортирани от Пакистан след продължително полицейско издирване.

Сара Шариф беше намерена мъртва със сериозни наранявания в дома си в Уокинг, на 20 мили (32 километра) югозападно от Лондон, на 10 август. Бащата на Сара, Урфан Шариф, 41; неговият партньор Бейнаш Батул, 29 г.; и неговият 28-годишен брат Фейсал Малик са обвинени в убийство и причиняване или допускане на смъртта на дете. Те се явиха за кратко изслушване в магистратския съд на Гилдфорд близо до Уокинг, като говореха само за да потвърдят своите имена, дати на раждане и адреси.

Те не бяха помолени да представят правни основания , но техните адвокати казаха, че отричат ​​обвиненията. Те бяха задържани до следващото съдебно заседание във вторник.

Тримата заподозрени са пътували до Исламабад, пакистанската столица, заедно с пет деца, ден преди полицията да открие тялото на момичето.

Прокурорът Аманда Бъроуз каза пред съда, че полицията е отишла в дома на семейството в Уокинг, след като е получила обаждане от Пакистан на 10 август. Служителите открили 10-те годишно починало в легло под одеяло. Аутопсията не установи причина за смъртта, но прокурорът каза, че показва, че Сара е зараснала с фрактури и други наранявания, показващи „множество случаи на насилие.“

Пакистанската полиция започна обиск и задържа 10 роднини на Урфан Шариф, включително неговия баща, братя и братовчеди, за разпит в опит да притиснат двойката да се предаде.

Тримата заподозрени са били арестувани от полицията в Пакистан в сряда и качени на полет до летище Гетуик, където бяха арестувани.

Петимата братя и сестри на момичето, на възраст от 1 до 13 години, бяха иззети от пакистанската полиция в понеделник вечерта от семейния дом на Урфан Шариф в централен Пакистан.Съд разпореди децата да бъдат поставени под ареста на Бюрото за закрила на детето в град Равалпинди, близо до Исламабад.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР