Бащата, който се качи зад волана пиян и катастрофира край

...
Бащата, който се качи зад волана пиян и катастрофира край
Коментари Харесай

До 20 години затвор може да получи пияният баща, който уби детето си в катастрофа

Бащата, който се качи зад кормилото пийнал и катастрофира край старозагорското село Хрищени, при което почина 7-годишното му дете, може да получи  от 3 до 15 или от 5 до 20 години „ отнемане от независимост “. Това зависи от обвиняването, плануваното от закона наказване за 42-годишния мъж, сподели на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Водачът е седнал да кара колата си с централизация на алкохол от 1,42 промила, открита с техническо средство. В автомобила на 28 януари към среднощ са били двете му деца - момиче на 7 и момче на 9 години. В момента момчето е настанено в болнично заведение с голям брой фрактури и политравми, контузия на гърдите и на главата, уточни Атанасов.

Водачът също е със строшен шиен прешлен и с контузия на главата и все още не е в положение да се организират каквито и да било дейности по следствие.

Състоянието му не е разрешило да бъде тестван за приложимост на наркотични субстанции, разяснява още окръжният прокурор. Автотехническа експертиза ще откри скоростта, с която се е движела колата, само че се допуска, че е била висока, защото в предната част автомобилът е много повреден.

Според данните досега децата не са били на наложителните предпазни столчета или седалки.

Момиченцето е починало, откакто е „ изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда отвън колата “, изясни прокурорът.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР